Όπως μεγαλώνει ένα παιδί με ασβέστιο και πρωτεΐνη έχει ανάγκη και από κάτι άλλο.
ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΑΓΑΠΗ-ΣΗΜΑΣΙΑ...
Το παιδί ρωτάει την μανά.
Μαμά αυτά τα αυτοκίνητα που πάνε;
Αυτός ο άνθρωπος γιατί είναι έτσι;
Και αν δεν πάρουνε απάντηση ξανά ρωτάνε και μετά πάλι τα ίδια ή θα δείξει αδιαφορία ο γονέας ή θα του πεί θα σου πω μετά ή έλα βούλωσε το έχω δουλειά.
Όταν μεγαλώσει το παιδί θα γίνει ένας ωραίος ανακριτής. Γιατί το παιδί δεν πηρέ την αγάπη και την σημασία του θεού του, δηλαδή του γονέα του,
ΓΙΑΤΙ αναπτύχτηκε μη επαρκής ενεργειακά.
Με αποτέλεσμα να έχουμε ένα θύμα.
Τα θύματα εχούνε ιδιαιτερότητες. Δεν νιώθουν ποτέ ότι έχουν επαρκή δύναμη να αντιμετωπίσουν τον κόσμο. Είναι πάντα απαισιόδοξοι και τραβούν την προσοχή των άλλων περνώντας ανήσυχο ύφος αναστενάζοντας κλαίγοντας, τρέμοντας, απαντώντας αργά σε ερωτήσεις και αφηγούνται ξανά και ξανά μεγάλες δραματικές ιστορίες, εκφράζουν συνέχεια αμφιβολίες και δημιουργούν συνέχεια θέματα ή προβλήματα. Έτσι δελεάζουν τα θύματα με πρόσχημα την ανάγκη τους για βοήθεια. Επίσης επιτρέπουν (γκόμενες συνήθως) στους άλλους να τους φέρονται σαν αντικείμενα ίσως μέσα από την ομορφιά τους ή από κάποια σεξουαλική εύνοια και μετά ενοχλούνται που δεν τους υπολογίζουν.
Ένας πολύ δυνατός τρόπος για να αντιμετωπίζουμε τα θέατρα έλεγχου είναι να τα αντιπαραθέτουμε με ηρεμία κοιτώντας τον στα μάτια. Π.χ. ο Νίκος είναι θυμωμένος και βρίζει και προκαλεί τρόμο τότε εμείς τον ρωτάμε με ήρεμο αυστηρό βλέμμα και ύφος γιατί κύριε Νίκο φωνάζετε; Μας έχετε τρομάξει. δεν μπορείτε ποιο ήρεμα; Τι θα θέλετε; Ίσως αρχίσει να κατηγορεί ή να δικαιολογείται μετά θα σταματήσει και θα πέφτει σιγά σιγά ο τόνος της φωνής του.
Υπάρχουν 4 θέατρα (κατηγορίες) έλεγχου: Ο τρομοκράτης, ανακριτής, απόμακρος, θύμα. Μερικά παραδείγματα:
Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ: θυμώνει γιατί μέσα του φοβάται ότι αυτά που έχει κάνει δεν αρκούν. Δεν ακούει τους άλλους γιατί μέσα του φοβάται ότι θα τον θέσουν υπό έλεγχο. Δείχνει αλαζονεία γιατί στην πραγματικότητα θέλει να τον προσέξουν. Βγάζει μανία γιατί νιώθει πως κανείς δεν νοιάστηκε για αυτόν.
Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ: Που πας; Το λένε γιατί μέσα τους φοβούνται ότι θα μείνουν μόνοι. Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Αυτό δείχνει ότι είχε έλλειψη αναγνώρισης κατά τα παιδικά χρόνια. Γιατί δεν έκανες αυτό ή εκείνο; Το κάνουν μόνο και μόνο γιατί θέλουν απόδειξη για την αγάπη που έχουμε σε αυτόν.
Ο ΑΠΟΜΑΚΡΟΣ: Χρειάζομαι περισσότερα χρήματα χρόνο κτλ, στην πραγματικότητα δεν νιώθουν ότι μπορούν να επιβιώσουν. Θααα σου πω στην ουσία δεν ξέρουν τι νιώθουν. Αν λένε δεν ξέρω δεν είμαι σίγουρος, μπορεί κτλ στην ουσία νιώθουν παγιδευμένοι και δεν ξέρουν αν θα τα καταφέρουν. Θέλουν συνέχεια στήριξη απομυζώντας από εμάς ενέργεια χάνοντας το κέφι και την ενεργεία μας.
ΤΟ ΘΥΜΑ: Αχ είμαι κουρασμένος ή μπορεί να κάνει τον άρρωστο συνέχεια ή ότι έχει ανάγκη από βοήθεια η εσωτερική του πάλη λέει κάνω τόσα πολλά και κάνεις δεν με βλέπει. Τι να κάνω έτσι είμαι, στην ουσία δεν ξέρει άλλο τρόπο για να πάρει ενέργεια-σημασία. Μην ανησυχείς για εμένα... χρειάζεται αναγνώριση έτσι νιώθει και αυτό επιδιώκει. Είμαι μια χαρά, το λένε γιατί νιώθει ότι δεν νοιάζονται πραγματικά για αυτόν.
Στην ουσία είναι βρικόλακες ενέργειας και ένας βρικόλακας πάντα θα χρειάζεται ενέργεια. Για να το σταματήσει αυτό πρέπει να μάθουν να αντλούν δύναμη και ενεργεία μέσα από την προσευχή όπου η ενέργεια είναι άπειρη έτσι θα μάθουν να μην κουράζουν και απομυζούν την ενεργεία των συνανθρώπων τους και με τον καιρό θα πάψουν να είναι βρικόλακες.
Δεν είναι κακοί είναι θύματα κακής παιδικής ανατροφής, ανάπηροι ενεργειακά και προσκολλάμε σε δημοφιλή, δυναμικά, όμορφα, πολυάσχολα, επιτυχημένα και καλόβουλα άτομα έχοντας ένα φοβερό καμουφλάζ ελκυστικότητας επίσης προσκολλούν και σε εύκολα θύματα σε μελή της ίδιας τους την οικογένεια, επίσης αποθαρρύνουν και μειώνουν ακόμα και τους αγαπημένους τους ή τους προκαλούν ανησυχίες, επίσης γίνονται πολύ ζηλόφθονοι οπότε για να προστατευτούμε πρέπει να φροντίζουμε να μην τους πέρνουμε στα σοβαρά αγνοώντας τα λεγόμενα τους. Γλυτώνουμε πολλά.
informal.ucoz.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου