Tο μύνημα της ημέρας

Άντε ρε ανθρωπάκο.. άντε.. μας το παίζεις και δικαστής. Φτιάξε βρε τα άσχημα πρώτα του δικού σου εαυτού και της δικής σου ζωής, και άσε των άλλων.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Επιλέξαμε να είμαστε μόνες, γιατί κούρασαν τα λόγια που δεν συνοδεύονται με πράξεις.

 

Γράφει η Αντζέλικα Θεοφανίδη

Επειδή το θέμα έχει καταντήσει το λιγότερο γελοίο, ήρθε η ώρα να πούμε λίγες αλήθειες για αυτά τα όντα που συγκαταλέγονται στη κατηγορία single. Είμαι σίγουρη πως θα ταυτιστούν πολλές. Ξεκινάμε!

Πόσες φορές πήγες για ένα ποτό και έρχεται ένας τύπος που το παίζει γόης και σου ξεστομίζει διάφορα περίεργα του τύπου ‘πως από δώ, ωραία φάση, τι κάνεις’ και ένα σωρό άλλα μέχρι να έρθει και η περιβόητη βόμβα ‘είσαι single’; Εκεί λες, εντάξει για να μη σε πούνε και ξενέρωτη του απαντάς ένα σκέτο ‘ναι’.

Ο τύπος αλλάζει στάση, διάφορα περνάνε από το μυαλουδάκι του. Ένα μόνο είναι σίγουρο, άναψε πράσινο φωτάκι. Αυτός τώρα σκέφτεται για να μου πει ‘ναι’ σημαίνει με γουστάρει. Ναι αγόρι μου, έτσι ακριβώς. Παίρνει θάρρος, πατάει γκάζι και είναι έτοιμος να ξεστομίσει την επόμενη ατάκα. Πως γίνεται μια τόσο όμορφη κοπέλα να είναι μόνη της; Δεν άντεξε, έπρεπε να του λυθεί η απορία. Εσύ, τώρα σκέφτεσαι, γίνεται! Αφού γνωρίζω άντρες σαν και σένα, γίνεται και παραγίνεται.

Σκέφτεται τώρα αυτός ‘Μα πώς είναι δυνατόν να είναι τόσο ωραία και να είναι μόνη; Θα έχει κάποιο κουσούρι’. Αυτό είναι 100% σίγουρο ότι θα το σκεφτεί. Τώρα γιατί δεν μπορεί το μυαλό του να κατανοήσει ότι κάποιες γυναίκες είναι μόνες επειδή δεν θέλουν να συμβιβαστούν με το οτιδήποτε δεν μπορώ να το καταλάβω. Δεν θέλουν να λένε πως είναι σε σχέση για να έχουν να λένε ότι έχουν κάτι.

Είμαστε μόνες μας γιατί μας κούρασαν τα λόγια που δεν συνοδεύονται με πράξεις. Μας κούρασαν αυτοί που δεν μπορούν να καταλάβουν το μυαλό μας ή και να το καταλάβουν τρέχουν να σωθούν γιατί νιώθουν να απειλείται ο ανδρισμός τους. Δεν είναι κακό να έχετε γυναίκες δίπλα σας που ξέρουν τι θέλουν και το διεκδικούν. Καλό θα σας κάνει, δεν θέλουμε να πάρουμε το ρόλο σας. Εσείς τον αλλοιώνεται με το να το βάζετε στα πόδια γιατί ανδρισμός μεταξύ άλλων, είναι να αναγνωρίζετε τι γυναίκα έχετε δίπλα σας και να τη θαυμάζετε, όχι να την κάνετε να φαίνεται αδύναμη και λίγη για να φαίνεστε εσείς δυνατοί.

Πάρτε το χαμπάρι επιτέλους. Το να είμαστε μόνες είναι επιλογή μας μέχρι να βρεθεί αυτός που θα μας εκτιμά και θα μας σέβεται. Θα λαμβάνει τα θέλω μας υπόψη και θα ψυχανεμίζεται αυτά που δεν λέμε. Ένας άνδρας που δεν θα με ολοκληρώσει γιατί είμαι ολόκληρη από μόνη μου. Ένας άνδρας φίλος, εραστής και σύντροφος. Αυτά ζητάμε. Μπορείς να είσαι αυτός; Αν όχι, τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου