Tο μύνημα της ημέρας

Δειλοί άνθρωποι που το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι να παίρνουν και να φεύγουν. Μη δίνεις αξία σε ανθρώπους που δεν ξέρουν να εκτιμούν.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Είναι βαρύ το τίμημα όταν ξυπνάς τον έρωτα που δεν μπορείς να δώσεις..






Γράφει η Κική Γ.

Μπορεί να χαρακτηριστεί αγένεια, μπορεί και εγωισμός, παρτακισμός ή έλλειψη παιδείας. Το σίγουρο είναι πως είσαι λάθος. Κάποιο από τα παραπάνω και ένα σωρό συμπλέγματα κατωτερότητας και κόμπλεξ σε κάνουν να φερθείς όπως δεν πρέπει και όπως δεν θα ήθελες να σου φερθούν. Εκπέμπεις λάθος μηνύματα, ξεκινάς να δίνεις ελπίδες, κάνεις βήματα με σκοπό τι; και γιατί;

Μπορείς να δημιουργήσεις σχέση; Μπορείς να είσαι μ’αυτόν τον άνθρωπο; Προφανώς, για τους δικούς σου λόγους, όχι. Ανοίγεις χαραμάδες, πόρτες, παράθυρα, ενώ δεν είσαι διαθέσιμος. Δεν κάνεις όμως πίσω. Στενό μαρκάρισμα, τηλέφωνα, λόγια, υποσχέσεις, χωρίς καμία σοβαρότητα. Έτσι για να περνάει ο καιρός.
Έτσι για να αποδείξεις πόσο λίγος, φτηνός, αναξιοπρεπής και παλιοχαρακτήρας είσαι. Τον άλλο τον άνθρωπο τον σκέφτηκες; Μπήκε στη διαδικασία, το κούφιο μυαλό σου, να σκεφτεί πως του κάνεις κακό; Για σένα είναι ένα στοιχηματάκι. Για τον άλλον όμως; Δεν είναι ούτε παιχνίδι, ούτε άψυχο ον. Όλο αυτό, μπορεί να τον κάνει να ελπίζει πως αυτή η σχέση θα είναι ότι ευχόταν, πως βρήκε τον άνθρωπο του. Μπορεί να επενδύει σ’ εσένα, μπορεί μέρα με τη μέρα να αποκτήσει αισθήματα και να σ’ ερωτευτεί.
Μετά; Τι θα πεις μετά; Συγγνώμη λάθος ή θα την κάνεις με ελαφριά, γιατί κάτι από αυτά θα κάνεις. Γνώριζες εξ’ αρχής πως αυτό που πας να κάνεις είναι καταδικασμένο. Το συνέχισες όμως. Ξέρεις, εκτός από το σήμερα, υπάρχει και το αύριο, υπάρχουν συνέπειες, υπάρχουν ηθικοί κανόνες.
Αν δεν νιώθεις και δεν έχεις καρδιά, είσαι ανθρωπάκι, αν δεν γνωρίζεις τις λέξεις, αγάπη, φροντίδα, αγκαλιά, έρωτας, σεβασμός, οφείλεις να τις μάθεις. Δεν ζεις μόνος σου σ´ αυτό τον κόσμο. Ό,τι δίνεις παίρνεις και ό,τι σπέρνεις θερίζεις. Ξέρεις, υπάρχει και εκείνη η Θεία Δίκη που δεν έρχεται με δώρα από το Σικάγο, αλλά με χατζάρα. Σε αποκεφαλίζει με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτό αξίζεις και αυτή είναι η πληρωμή σου. Άντε στον αγύριστο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου