Tο μύνημα της ημέρας

Δειλοί άνθρωποι που το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι να παίρνουν και να φεύγουν. Μη δίνεις αξία σε ανθρώπους που δεν ξέρουν να εκτιμούν.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Κάθε πότε πρέπει να… βγάζεις το μυαλό σου περίπατο;

 


Περπατάς καθημερινά; Γυμνάζεσαι συστηματικά; Αν όχι, τότε ήρθε η ώρα να το κάνεις. Το ζητάει το σώμα, το απαιτεί και το μυαλό για να λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Πώς ωφελείται ο εγκέφαλος


Τα οφέλη της ήπιας άσκησης στο σώμα είναι λίγο – πολύ γνωστά, οι ευεργετικές της δράσεις στον εγκέφαλο δεν αναφέρονται όμως συχνά. Σύμφωνα λοιπόν με επιστημονικές έρευνες, όσο πιο πολύ ασκούμαστε σωματικά, τόσο πιο πολύ διευρύνεται ο ιππόκαμπος, η περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τη μνήμη.

Επιπλέον, εφόσον η φυσική άσκηση βελτιώνει γενικότερα την αιμοκυκλοφορία, η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο είναι καλύτερη με αποτέλεσμα να οξυγονώνεται πληρέστερα.

Γι΄ αυτό κάνε ό,τι μπορείς. Έστω και ένα απλό περπάτημα 3-4 φορές την εβδομάδα. Ακόμα και αυτό βοηθά στη βελτίωση των λειτουργιών του εγκεφάλου και ως εκ τούτου στην αποτροπή εκφυλιστικών ασθενειών που τον πλήττουν, όπως η νόσος Αλστχάιμερ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου