Tο μύνημα της ημέρας

Δειλοί άνθρωποι που το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι να παίρνουν και να φεύγουν. Μη δίνεις αξία σε ανθρώπους που δεν ξέρουν να εκτιμούν.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Τα επαναλαμβανόμενα λάθη, λέγονται χαρακτήρας

 



Γράφει η Μαρία Αρφαρά

Όλοι οι άνθρωποι, κατά τη διάρκεια της ζωής μας, θα κάνουμε, όπως είναι φυσικό, πολλά λάθη. Από αυτά, κάποιοι θα μάθουμε και θα γίνουμε καλύτεροι. Άλλοι, όμως, θα ακολουθήσουμε το ίδιο μοτίβο συμπεριφοράς, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Σε αυτή την περίπτωση, τα επαναλαμβανόμενα λάθη ονομάζονται χαρακτήρας. Κι αυτό συμβαίνει γιατί, όταν το ίδιο λάθος γίνεται επανειλημμένα, δεν είναι πλέον λάθος, αλλά μια συνειδητή επιλογή.

Σταμάτα, λοιπόν, να βαφτίζεις στοιχεία του χαρακτήρα σου ως λάθη και να ζητάς από τους άλλους άφεση αμαρτιών, υποσχόμενος ότι δεν θα τα επαναλάβεις. Ξέρεις πολύ καλά ότι αυτή την υπόσχεση δεν θα την τηρήσεις, οπότε γιατί δημιουργείς προσδοκίες στους γύρω σου;

Συνέχισε να κάνεις τα ίδια λάθη, αλλά μάθε να δέχεσαι και τις συνέπειες των πράξεών σου, αδιαμαρτύρητα και χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις ή δικαιολογίες. Πρέπει, όμως, να συνειδητοποιήσεις ότι στη ζωή σου θα χάσεις ανθρώπους που αξίζουν, γιατί πολύ απλά δεν θέλεις να κάνεις καμία προσπάθεια να αλλάξεις.

Αυτό δείχνει ένα άτομο που διακατέχεται από εγωισμό και ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του. Το ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα μείνεις μόνος; Μπορείς να αντέξεις τη μοναξιά; Ίσως, τελικά, να έχει έρθει η στιγμή να κάνεις δραστικές αλλαγές στην προσωπικότητα και κατά συνέπεια στη ζωή σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου