Tο μύνημα της ημέρας

Δειλοί άνθρωποι που το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι να παίρνουν και να φεύγουν. Μη δίνεις αξία σε ανθρώπους που δεν ξέρουν να εκτιμούν.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Παράξενη καιροί--Μαρίζα Τσιτμή

 

Σημάδια των καιρών...Παράξενη καιροί

Στην εποχή της απέραντης εσωτερικής μοναξιάς και των συναισθημάτων, μοναδικός δίαυλος επικοινωνίας και προσέγγισης, μια οθόνη, καλώδια, και πλήκτρα....Χάθηκαν τα δυνατά συναισθήματα, έρωτας, αγάπη, κατάντησαν αναμνήσεις σαν τις αλλοτινές παλιές ασπρόμαυρες ταινίες του σινεμά....

Η γύμνια της ψυχής με προσωπείο, ντυμένη με κουρέλια εποχής. Πως άλλαξαν τα χρόνια ...Οι σημερινοί νέοι κάλυψαν το δέρμα τους με τατουάζ, οι νέες με προσθετικά νύχια σαν αρπακτικά, και με μεγάλο τουπέ, ανύπαρκτη η ευγένεια προς τον συνάνθρωπο, αγνοούνται οι άλλοτε καλοί τρόποι, μηδέν σεβασμό στις μεγαλύτερες ηλικίες.

 Έτσι, χωρίς αληθινές φιλίες, οι σημερινοί νέοι χωρίς όνειρα, μιλούν όλη μέρα στο κινητό ή στέλνουν μηνύματα σε πλασματικούς φίλους. Στο ένα χέρι κρατούν το κινητό, στο άλλο χέρι ο καφές, έτσι ξεγελούν τον εαυτό τους και τη ζωή τους, αλλά δεν ξεγελούν τα χρόνια που φεύγουν αστραπή.. Μέχρι που μια μέρα θα ξαφνιαστούν πως πέρασαν τα χρόνια χωρίς να το καταλάβουν και δεν θα μπορούν να το πιστέψουν.

 Μη χαραμίζετε τη ζωή σας σε ανούσια πράγματα, σε ψεύτικους φίλους, σε άδειες ώρες σε λευκές ημέρες, βάλτε στόχους, πραγματοποιείστε τα όνειρά σας όσο είναι καιρός, μιλήστε με τους δικούς σας ανθρώπους, πέστε τους πόσο πολύ τους αγαπάτε γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν είναι αιώνιο. Προλάβετε το χρόνο πριν στρίψει στη γωνία και χαθεί...

Μαρίζα Τσιτμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου