Tο μύνημα της ημέρας

Δειλοί άνθρωποι που το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι να παίρνουν και να φεύγουν. Μη δίνεις αξία σε ανθρώπους που δεν ξέρουν να εκτιμούν.

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

3 τρόποι με τους οποίους κάνεις τις σχέσεις πιο δύσκολες από ό,τι είναι

Unsplash

Οι σχέσεις είναι περίπλοκες, αλλά εμείς τις κάνουμε ακόμα περισσότερο

Οι σχέσεις είναι δύσκολες ή εμείς τις κάνουμε τόσο δύσκολες; Η απάντηση είναι μία, απλή, λιτή και κατανοητή: Εμείς οι άνθρωποι τις κάνουμε δύσκολες, πολύ δύσκολες. Προφανώς, οι σχέσεις σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι απλό. Προσωπικές, φιλικές ή επαγγελματικές, θέλουν χρόνο, κόπο και ιδρώτα.


Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, βάζουμε και εμείς το χεράκι μας για να γίνουν ακόμα πιο περίπλοκες. Φοβόμαστε να ανοιχτούμε, φοβόμαστε να εκφραστούμε, δεν λέμε τα πράγματα με το «όνομά» τους, μένουμε σε καταστάσεις απλά για να μένουμε – κι ας ξέρουμε ότι δεν μας προσφέρουν κάτι, γενικά κάνουμε πράγματα που δεν θέλουμε να μας κάνουν ή που δεν δικαιολογούνται.


Παρακάτω, βρίσκεις 3 λόγους με τους οποίους κάνεις τις σχέσεις πιο δύσκολες από ό,τι είναι.
Βρίσκεις δικαιολογίες όταν κάποιος σου φέρεται άσχημα

Μπορεί να βγαίνεις με κάποιον και να σε εκπλήσσει συνεχώς. Αρνητικά. Γενικά κάνει να πάντα λάθος, αλλά και να αισθάνεσαι άσχημα. Ωστόσο, εσύ τον δικαιολογείς, πάντα και για τα πάντα. Και αυτό είναι ένα βασικό λάθος σε μια σχέση. Δεν πρέπει ποτέ να δικαιολογείς κανέναν που δεν σου δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό. Δεν χρειάζεται να υπομένεις την κακή συμπεριφορά κάποιου, για κανέναν λόγο. Είσαι ξεχωριστός και πρέπει να σου συμπεριφέρονται έτσι.



Κάνεις ghosting

Υπάρχει κάτι χειρότερο από το να κάνεις dating ή απλώς να φλερτάρεις με κάποιον και ξαφνικά να εξαφανίζεσαι; Όχι, και δεν υπάρχει κανένας λόγος. Μπορεί κάποιος με τον οποίο βγαίνεις να σε έχει κάνει να νιώθεις άβολα ή να σου προκαλεί ανασφάλεια, αλλά και πάλι μπορείς να τον αποφύγεις με καλύτερο τρόπο. Καλύτερα να είσαι ειλικρινής και να εκφράσεις τις σκέψεις σου, παρά να εξαφανιστείς.
Δεν παίρνεις στα σοβαρά τα θέλω σου

Όταν βγαίνεις με κάποιον που σε κάνει χαρούμενο, είναι απολύτως κατανοητό να αγνοείς κάποια μικρά red flags. Για παράδειγμα, μπορεί να μην έχετε τις ίδιες προτιμήσεις στη μουσική ή τα ίδια ενδιαφέροντα. Εντάξει, αυτό δεν είναι κάτι τραγικό. Αλλά, είναι τραγικό το να μην παίρνεις στα σοβαρά τα θέλω σου και να υποτιμάς τον εαυτό σου. Εάν θεωρείς πως βρίσκεσαι σε μια σχέση ή κατάσταση, απλώς επειδή συμπεριφέρεσαι τοξικά στον εαυτό σου, τότε κάνεις κακό μόνο σε εσένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου