Tο μύνημα της ημέρας

Δειλοί άνθρωποι που το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι να παίρνουν και να φεύγουν. Μη δίνεις αξία σε ανθρώπους που δεν ξέρουν να εκτιμούν.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Άστον τρελό, στην τρέλα του..





Γράφει ο Nickolas M.

Και τί να του πεις τώρα του κάθε εμμονικού; Του κάθε ξεροκέφαλου; Του κάθε ξερόλα; Να τον πείσεις ότι η γη είναι στρογγυλή; Ότι ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή; Αφού αυτός θέλει ο ήλιος να βγαίνει από τον Βορρά! Έτσι τον βολεύει ρε παιδί μου! Είναι ο τύπος του 1+1=45.5 και κάτι ψιλά.

 Είναι αυτός που πάντα ξέρει καλύτερα από σένα. Έχει ζήσει περισσότερα από σένα. Έχει πάθει περισσότερα από σένα. Μότο του το άσμα του Βασιλάκη του Τερλέγκα, «Τί να μας πεις κι εσύ άπ ’τη ζωή σου»

Και δεν είσαι εσύ το πρόβλημα, όχι. Δεν έχει προσωπικά μαζί σου. Δεν είναι ότι δεν έχει να ακούσει κάτι από σένα. Από ΚΑΝΕΝΑ δεν έχει να ακούσει τίποτα. Δεν έχει κανείς να του πει τίποτα. Ξέρει αυτός και για σένα και για μένα. Κι αν κανείς ποτέ διανοηθεί να του προσάψει κάνα κουσουράκι, ουαί κι αλίμονο

 Ποιος είσαι εσύ θρασύτατε που θα τον κατηγορήσεις κιόλας;; Από που κι ως πού; Όχι, δεν είσαι αρκετός για να τον αντιμετωπίσεις! Τράβα στη γωνιά σου και κάτσε ήσυχος. Δεν ξέρεις εσύ. Άσε αυτούς που ξέρουν να μιλούν και άκου να μαθαίνεις. Τους γνώστες, τους αυθεντικούς, τους ειδήμονες. Τιμή σου κιόλας που θα ξοδέψουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους να σου μεταδώσουν λίγη από την πλούσια γνώση τους
. Έλα τώρα μικρέ, κάνε μας τη χάρη που θα μας αμφισβητήσεις κιόλας!

Και εσύ τί κάνεις; Κάθεσαι και ακούς χαμογελώντας. Ό,τι πεις εσύ αφεντικό! Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει. Μασάει η κατσίκα ταραμά; Μασάει και φτύνει και το κουκούτσι! Ποιος είμαι εγώ να σε κοντράρω; Θα μείνω εδώ στη γωνιά μου να θαυμάζω το μεγαλείο της… «γνώσης» σου.
Άλλωστε τα έχει πει σχεδόν 50 χρόνια πριν ο μέγιστος Άκης Πάνου. ‘Ασ’ τον τρελό στην τρέλα του.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου