6 συμπεριφορές που διώχνουν τους ανθρώπους από κοντά σου.
αναρτήθηκε από click4crete την
Παρόλο που οι κοντινοί μας άνθρωποι θα μας δέχονται πάντα για το ποιοι είμαστε, υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που τους δυσκολεύουν να είναι κοντά μας. Αν και τα πολυάσχολα προγράμματα και οι μεταβαλλόμενες προτεραιότητες αποτελούν τυπικούς λόγους για τις τεταμένες σχέσεις, οι αρνητικοί τρόποι με τους οποίους ενεργούμε στις σχέσεις μας παίζουν ρόλο στην απομάκρυνση των ανθρώπων από εμάς. Παρακάτω, θα βρεις 6 συμπεριφορές που διώχνουν τους ανθρώπους από κοντά σου.
1. Παίρνεις τα πάντα πολύ προσωπικά
Tips
Κάνε ένα βήμα πίσω και σκέψου ποιος είσαι για σένα.
Απόφυγε τα εύκολα συμπεράσματα.
Προσπάθησε να δεις την κατάσταση από την οπτική του άλλου.
Εάν το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί, προετοιμάσου εκ των προτέρων και προσέγγισέ το ψύχραιμα.
2. Ζηλεύεις συνεχώς
Μια μικρή δόση ζήλιας είναι ένα καλό κίνητρο, αλλά η υπερβολή είναι καταστροφική. Ενώ το φυσικό συναίσθημα της ζήλια μπορεί να ωθήσει τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι, το συνεχές συναίσθημα είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι απομακρύνονται. Σε κανέναν δεν αρέσει να αισθάνεται ζήλεια για τα καλά που συμβαίνουν στη ζωή του από τους ανθρώπους που έχει δίπλα του.
Tips:
Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να σκεφτείς από πού προέρχεται η ζήλια σου.
Δημιούργησε μια λίστα με πράγματα για τα οποία είσαι ευχαριστημένη στη ζωή σου.
Μετάτρεψε τη ζήλεια σε καύσιμο για να βελτιωθείς ως άτομο.
Συζήτησε τα συναισθήματά σου με ένα άτομο που εμπιστεύεσαι.
3. Αποζητάς συνεχή επιβεβαίωση
Tips:
Προσπάθησε να βρεις χρόνο να εξελιχθείς σαν άνθρωπος (βρες ένα νέο χόμπι, αποσυνδέσου από τον διαδικτυακό κόσμο, τελειοποίησε ένα ταλέντο σου κτλ).
Εστίασε σε όσα σε ενδιαφέρουν πραγματικά αντί να αναζητάς συνεχώς την επιβεβαίωση.
Αναγνώρισε πότε αποζητάς επιβεβαίωση και προσπάθησε να διώξεις αυτές τις τοξικές σκέψεις.
4. Δεν δέχεσαι την εποικοδομητική κριτική
Με το να αρνείσαι την κριτική όχι μόνο εμποδίζεις τις δυνατότητές σου να βελτιωθείς ως άτομο, αλλά μπορεί επίσης να κάνεις ακούσια τους ανθρώπους γύρω σου να νιώθουν σαν να έχουν πέσει σε τοίχος. Η επιτυχία κάθε είδους σχέσης εξαρτάται από τις δεξιότητες επικοινωνίας και η την προθυμία σου να δεχτείς θετικά και αρνητικά σχόλια που θα σε βοηθήσουν στην προσωπική σου εξέλιξη.
Tips:
Σκέψου ότι η κριτική είναι καλοπροαίρετη και προέρχεται από ανθρώπους που νοιάζονται για σένα.
Εξέτασε την κατάσταση και το πλαίσιο της συνομιλίας πριν αντιδράσεις αμυντικά.
Πρόσεξε τη γλώσσα του σώματός σου όταν δέχεσαι τις κριτικές.
Άκουσε πραγματικά τα λόγια του άλλου και σκέψου εάν πρέπει να γίνουν αλλαγές.
5. Παριστάνεις συνέχεια το θύμα
Ο κόσμος δεν θέλει να σε καταστρέψει, αλλά αν πιστεύεις κάτι ανάλογο, μην απορείς γιατί οι γύρω σου κρατούν τις αποστάσεις τους. Από το να κρύβεσαι κάτω από δεκάδες δικαιολογίες γιατί δεν αλλάζεις δουλειά μέχρι το να γκρινιάζεις επειδή βρίσκεις πάντα τους λάθος συντρόφους, τα προβλήματα είναι ατελείωτα και τα παράπονά σου σού ρουφούν τη δύναμη για να κάνεις κάτι γι’ αυτά.
Αν αυτό το σενάριο σου φαίνεται γνωστό, η τάση να παριστάνεις συνέχεια το θύμα ίσως είναι ο λόγος που νιώθεις συνέχεια έτσι. Αν και υπάρχουν πολλοί τομείς της ζωής μας που δεν μπορούμε να κοντρολάρουμε, ο αρνητισμός και η παθητική στάση που διατηρείς είναι αυτά που σε ελέγχουν ψυχολογικά και σε εμποδίζουν από το να προχωρήσεις μπροστά.
Tips:
Επίτρεψε στον εαυτό σου να νιώσει λύπη ή πίεση και μετά σχεδίασε πώς θα βγεις από αυτή την κατάσταση.
Σταμάτα να κατηγορείς τους άλλους για τις ατυχίες σου.
Πίστεψε ότι μπορείς να κάνεις βήματα για να φτιάξεις την κατάσταση, ανεξαρτήτως αν αυτό που έγινε δεν ήταν στο χέρι σου.
6. Σχολιάζεις τους γύρω σου
Οι θετικοί άνθρωποι που βρίσκονται στη ζωή σου δεν απολαμβάνουν τα αρνητικά σχόλια για άλλους ανθρώπους και καλό θα ήταν να μην το κάνεις ούτε εσύ. Φυσικά και είναι αδύνατο να βγάλουμε τελείως το κουτσομπολιό από τις συζητήσεις μας, αλλά ο λόγος που γίνεται μια κουβέντα δεν χρειάζεται να αφορά πάντα τους άλλους ή να μοιράζεσαι επικριτικές απόψεις σε μία προσπάθεια να νιώσεις καλύτερα.
Με το να εστιάζεις στους δικούς σας στόχους και να επευφημείς εκείνους που κάνουν το ίδιο, θα συνειδητοποιήσεις σύντομα ότι δεν έχεις τον χρόνο να κουτσομπολεύεις για το τι κάνουν οι άλλοι άνθρωποι – επειδή είσαι πολύ απασχολημένη να με το να κάνεις τα δικά σου σημαντικά πράγματα.
Tips:
Μείνε ήσυχη ή δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεσαι για κουτσομπολιά.
Καθόρισε το γιατί κουτσομπολεύετε.
Προσπάθησε να αλλάξεις το θέμα της συζήτησης.
Πες κάτι ωραίο σχετικά με το αρχικό θέμα αντί του κουτσομπολιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου