Tο μύνημα της ημέρας

"Ο δρόμος της αναβλητικότητας είναι στρωμένος με χαμένες ευκαιρίες." — William Arthur Ward

Πέμπτη 3 Απριλίου 2025

5 σημάδια πως με το άτομο που τραβιέσαι δε θα κάνεις ποτέ σχέση





Εντάξει, ας είμαστε ρεαλιστές, σε ποιον δεν αρέσει το φλερτ και ποιος δεν έχει φλερτάρει στη ζωή του; Το φλερτ είναι μια από τις πιο συναρπαστικές και ταυτόχρονα δύσκολες διαδικασίες μεταξύ των ανθρώπινων σχέσεων. Είναι εκείνη η στιγμή, που αισθάνεσαι ζωντανός, ότι ζεις, η στιγμή που η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο. Ωστόσο, υπάρχει πάντα και αυτή η περίπτωση που το φλερτ, δυστυχώς ή ευτυχώς παραμένει μονάχα ένα φλερτ και δεν εξελίσσεται σε αυτό που πιθανά είχες στο μυαλό σου, για παράδειγμα μια σχέση με διάρκεια και ουσία. Φυσικά, τα καμπανάκια είναι πάντα στη διάθεσή σου, για να τα αντιληφθείς και να ξέρεις αν έχει νόημα να το συνεχίζεις ή αν από ‘δω πάνε κι άλλοι.


Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να ήταν πρώτο καμπανάκι, αν όχι η μη επικοινωνία και οι αραιές συναντήσεις. Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που να θέλει να ξεκινήσει κάτι ή να γουστάρει τρελά έναν άλλο άνθρωπο και να μη θέλει να τον βλέπει, να τον συναντάει και να τον ακουμπάει κάθε ώρα της ημέρας. Σε μια σχέση που υπάρχουν προοπτικές για να εξελιχθεί κάτι πιο σοβαρό, οι άνθρωποι προσπαθούν να παίρνανε χρόνο μεταξύ τους κι αυτό αποτυπώνεται από τη συχνότητα των επαφών τους. Αν ο ένας προσπαθεί συνεχώς να αποφύγει τη συνάντηση είτε με δικαιολογίες, είτε με το να μην την επιδιώκει, τότε αυτό είναι αρκετά κακό σημάδι. Η έλλειψη προσπάθειας υποδεικνύει ότι δεν υπάρχει επιθυμία για σχέση, πέρα από μια προσωρινή προσωπική επαφή.






Καμπανάκι number 2: Η διαφορά στις προτεραιότητες

Οι προτεραιότητες είναι καθοριστικές για το πώς θα εξελιχθεί ένα φλερτ, και για το η υπάρχουν προοπτικές ώστε να εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο. Αν δεν είναι κοινό και από τις δύο πλευρές το τι περιμένουν ή τι επιθυμούν να ζήσουν, είναι αρκετά δύσκολο να εξελιχθεί και να δημιουργηθεί μια σχέση. Συνήθως αυτό είναι μονόπλευρο. Πάντα ο ένας θέλει το κάτι παραπάνω και ο άλλος, δεν είναι έτοιμος, δεν είναι σε φάση, του έτυχαν και οι 10 πληγές του Φαραώ ή απλά δεν του κάνεις. Αν δεν είναι αμοιβαίο όλο αυτό και προτεραιότητα να δημιουργηθεί μια σχέση τότε δεν υπάρχει η προοπτική για σχέση.




Καμπανάκι number 3: Η έλλειψη βασικής χημείας



Ακόμα κι αν υπάρχει η βασική επικοινωνία, ακόμα και αν η έλξη υπάρχει σε σημαντικό βαθμό, η πραγματική χημεία είναι κάτι που δεν μπορείς να εξαναγκάσεις. Στο φλερτ μπορεί όλα να φαίνονται υπέροχα, και να φαίνεται η διάθεση ώστε να δημιουργηθεί μια σχέση, αυτό δεν είναι όμως εγγύηση ότι θα υπάρξει η βαθύτερη σύνδεση που απαιτείται ώστε να δημιουργηθεί μια σχέση με γερά θεμέλια. Κάποιοι άνθρωποι αν κι εξαιρετικά ελκυστικοί κι ενδιαφέροντες, όμως δεν καταφέρνουν ποτέ να δημιουργήσουν την αίσθηση του μαζί, σε συναισθηματικό επίπεδο. Η χημεία δεν έχει να κάνει με την έλξη, ένα καλό κρεβάτι ή μια κουβέντα θα σε πάει ένα βήμα παρακάτω, δε θα σου φέρει όμως αυτή τη συναισθηματική σύνδεση που θέλεις ώστε να καταφέρεις να βρεις σε εκείνον τον άνθρωπο ό,τι ψάχνεις για να κάνεις σχέση μαζί του. Όσο και αν θέλεις, όσο και αν το γουστάρεις αυτό το άτομο, αν η χημεία σας δεν υπάρχει, δεν υπάρχει και τίποτα που μπορείς να κάνεις για να την προκαλέσεις.



Καμπανάκι number 4: Επιφανειακό ενδιαφέρον



Όταν το φλερτ περιορίζεται σε χλιαρές συζητήσεις, σε δραστηριότητες χωρίς νόημα και σε συναντήσεις που η ώρα στο κινητό σου είναι πιο «ευχάριστη» από τη συντρόφια του ατόμου που έχεις πλάι σου, τότε η όποια σχέση έχετε δημιουργήσει δεν έχει τη δύναμη να εξελιχθεί σε κάτι πιο σοβαρό. Αν το άτομο που έχεις δίπλα σου, δε δείχνει ενδιαφέρον να σε γνωρίσει καλύτερα, να μάθει για τις σκέψεις σου με τα όνειρά σου και αρκείται σε ένα «πώς είσαι, τι κάνεις;», ενώ συνεχίζει μιλώντας ακατάπαυστα μονάχα για τον εαυτό του, τότε αυτό το άτομο, δε θέλει ούτε να προχωρήσει μαζί σου, ούτε σε βλέπει κάπως διαφορετικά, ούτε καν σε υπολογίζει. Οι άνθρωποι που επιθυμούν σχέση, θέλουν να ξέρουν πώς νιώθεις, τι νιώθεις και πώς σε κάνει να νιώθεις αυτό που οι ίδιοι μοιράζονται. Αν το φλερτ είναι γεμάτο από αστεία, χαβαλέ και ανούσιες συζητήσεις, είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για κάποιο μακροπρόθεσμο ενδιαφέρον.



Καμπανάκι number 5: Απαιτεί να κρατάς “χαμηλό προφίλ” στους κοινωνικούς του κύκλους



Αυτό, είναι και το τελευταίο- και ίσως και το πιο έμμεσο σημάδι από όλα, καθώς μπορεί εύκολα να παρερμηνευθεί ως συστολή. Ωστόσο, αν ο καιρός περνάει και δε σε παρουσιάζει στους φίλους ή την οικογένειά του, ή αν προτιμά να κρατάει την παρουσία σου μυστική από το κοινωνικό του περιβάλλον, αυτό δείχνει ότι δεν είναι έτοιμος ο άνθρωπος αυτός να σε ενσωματώσει στη ζωή του με οποιονδήποτε ουσιαστικό τρόπο. Η “μυστικότητα” συχνά συνδέεται με την αποφυγή σοβαρών δεσμεύσεων κι αυτό δεν μπορεί να είναι και πολύ ευοίωνο.



Όσο ευχάριστο κι ενδιαφέρον είναι ένα φλερτ, άλλο τόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για να δημιουργηθεί μια σχέση πρέπει να υπάρχει σαφήνεια και συνειδητή προσπάθεια. Αν τα παραπάνω, αρκετά τρανταχτά σημάδια, υπάρχουν στο φλερτ που έχεις βαφτίσει σχέση, καλό θα ήταν να ξανά σκεφτείς ακόμα μια φορά, αν είσαι διατεθειμένος/η να κάνεις πίσω τα δικά σου θέλω για να ζήσεις αυτό το παραμύθι. Ήρθε η ώρα να αποφασίσεις αν το φλερτ σου θα παραμείνει μια όμορφη στιγμή χωρίς συνέχεια, ή αν υπάρχει προοπτική για κάτι παραπάνω. Διαφορετικά, γιατί να χάνεις τον χρόνο σου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου