Υλικά
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 2 ξυλάκια κανέλα
- Αμύγδαλα καθαρισμένα, σταφίδες ή οποιαδήποτε άλλα αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς θέλουμε.
- Κανέλα ή ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Δεν σταμάταμε να ανακατεύουμε γιατί ο χαλβάς θα καεί.
- Οταν το μείγμα πάρει το χρώμα που επιθυμούμε το τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ή ότι αλλο υλικο έχουμε επιλέξει.
- Παράλληλα, έχουμε βράσει για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη, το νερό και τις κανέλες ή τις φέτες πορτοκαλιού ή λεμονιού ανάλογα με το άρωμα που θέλουμε να δώσουμε. Δεν θέλουμε να φτιάξουμε σιρόπι αλλά να λιώσει η ζάχαρη.
- Καθώς έχουμε τραβήξει από τη φωτιά το μείγμα σιμιγδαλιού-λαδιού προσθέτουμε το σιρόπι που μόλις έχουμε φτιάξει (καυτό).
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε πάλι επάνω την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά ακόμη μέχρι να αρχίσει να σφίγγει ο χαλβάς.
- Αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας και τον αδειάζουμε στην κλασική φόρμα του κέικ ή σε οποιαδήποτε φόρμα θέλετε.
- Αφήνουμε να σταθεί για περίπου 20 λεπτά, ώστε να ξεφορμαριστεί χωρίς πρόβλημα. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα ή ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου