Tο μύνημα της ημέρας

Ρώτησα τον γείτονα γιατί ο κόκορας σας δεν λαλεί το πρωί;;; Μου απάντησε : Διαμαρτυρήθηκαν οι γείτονες και τον έσφαξα ! Τότε συνειδητοποίησα όποιος προσπαθεί να ξυπνήσει τον κόσμο το πληρώνει με τη ζωή του.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025

Συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο

 

Υλικά

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 2 ξυλάκια κανέλα 
  • Αμύγδαλα καθαρισμένα, σταφίδες ή οποιαδήποτε άλλα αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς θέλουμε.
  • Κανέλα ή ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Δεν σταμάταμε να ανακατεύουμε γιατί ο χαλβάς θα καεί.
  • Οταν το μείγμα πάρει το χρώμα που επιθυμούμε το τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ή ότι αλλο υλικο έχουμε επιλέξει.
  • Παράλληλα, έχουμε βράσει για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη, το νερό και τις κανέλες ή τις φέτες πορτοκαλιού ή λεμονιού ανάλογα με το άρωμα που θέλουμε να δώσουμε. Δεν θέλουμε να φτιάξουμε σιρόπι αλλά να λιώσει η ζάχαρη.
  • Καθώς έχουμε τραβήξει από τη φωτιά το μείγμα σιμιγδαλιού-λαδιού προσθέτουμε το σιρόπι που μόλις έχουμε φτιάξει (καυτό).
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε πάλι επάνω την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά ακόμη μέχρι να αρχίσει να σφίγγει ο χαλβάς.
  • Αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας και τον αδειάζουμε στην κλασική φόρμα του κέικ ή σε οποιαδήποτε φόρμα θέλετε.
  • Αφήνουμε να σταθεί για περίπου 20 λεπτά, ώστε να ξεφορμαριστεί χωρίς πρόβλημα. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα ή ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου