Αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα θα τα φτιάξετε ξανά και ξανά!Αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα θα τα φτιάξετε ξανά και ξανά!
Υλικά
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. καστανή ζάχαρη
60 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 αυγό
15 ml γάλα
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 γρ. αλάτι
1 πορτοκάλι, το ξύσμα
6 γρ. μπέικιν πάουντερ
10 γρ. μείγμα μπαχαρικών Speculoos
Διαδικασία
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε έως ότου ομογενοποιηθούν.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και με κουπ πατ κόβουμε μπισκότα σε χριστουγεννιάτικα σχήματα.
Τα απλώνουμε σε ρηχά ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
Τα ψήνουμε σε δόσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15΄. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα συντηρούμε σε κουτί για μπισκότα που κλείνει αεροστεγώς.
Υλικά
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. καστανή ζάχαρη
60 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 αυγό
15 ml γάλα
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 γρ. αλάτι
1 πορτοκάλι, το ξύσμα
6 γρ. μπέικιν πάουντερ
10 γρ. μείγμα μπαχαρικών Speculoos
Διαδικασία
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε έως ότου ομογενοποιηθούν.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και με κουπ πατ κόβουμε μπισκότα σε χριστουγεννιάτικα σχήματα.
Τα απλώνουμε σε ρηχά ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
Τα ψήνουμε σε δόσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15΄. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα συντηρούμε σε κουτί για μπισκότα που κλείνει αεροστεγώς.
thetoc.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου