Tο μύνημα της ημέρας

Δειλοί άνθρωποι που το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι να παίρνουν και να φεύγουν. Μη δίνεις αξία σε ανθρώπους που δεν ξέρουν να εκτιμούν.

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

8 αδιάψευστα σημάδια που μαρτυρούν ότι είσαι πραγματικά

Freepik

Ό,τι και να γίνει, θα είναι πάντα εκεί και θα δείχνουν τη λαμπρότητά σου

Υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν μεθόδους και τεχνικές, ώστε να δείχνουν πιο έξυπνοι απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Έχουν υιοθετήσει ένα συγκεκριμένο πρότυπο συμπεριφοράς, παριστάνοντας μια άλλη προσωπικότητα με στόχο να εντυπωσιάσουν και να προσποιηθούν ότι είναι ιδιοφυείς.


Αυτή η κατηγορία ανθρώπων έρχεται σε σύγκρουση με τους πραγματικά έξυπνους, οι οποίοι δεν χρειάζονται κανένα σεντόνι προστασίας, ώστε να καλύψουν τις αδυναμίες τους. 

Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους είναι τόσο δυνατά, που «μιλάνε» από μόνα τους. Ο τρόπος που θα επικοινωνήσουν, θα τοποθετηθούν και θα διαχειριστούν ορισμένα θέματα μαρτυρά το επίπεδο της ιδιοφυίας τους.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η νοημοσύνη μπορεί να οριστεί ως η ικανότητα να μαθαίνεις από την εμπειρία και να προσαρμόζεσαι ή να επιλέγεις περιβάλλοντα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν νιώθουν την ανάγκη να αποδείξουν κάτι. Απομνημονεύουν ασυναίσθητα εικόνες, μιλούν αυθόρμητα αλλά λογικά και έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται σε όποιες συνθήκες κι αν βρεθούν. 
Είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και τα πιστεύω τους και δεν φοβούνται ούτε πτοούνται από την κριτική.
Αν είσαι ιδιοφυής, έχεις αυτά τα 8 χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά σου
#1. Είσαι ανοιχτός στα λάθη.
 Γνωρίζεις ότι είναι αδύνατον να πράττεις πάντα το σωστό, δέχεσαι τη συμβουλή των άλλων και ζητάς συγγνώμη, όποτε θεωρείς ότι χρειάζεται.

#2. Είσαι διορατικός. Έχεις ανώτερες γνωστικές ικανότητες και υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Δείχνεις κατανόηση στους ανθρώπους γύρω σου και δεν αγνοείς τους προβληματισμούς τους.
#3. Αποδέχεσαι τις προκλήσεις, προσαρμόζεσαι εύκολα και είσαι έτοιμος να κοπιάσεις για να πετύχεις τον στόχο σου.
#4. Δεν μένεις μόνο στην επιφάνεια, αλλά ψάχνεις πίσω από τις λέξεις και τις κενές ματιές. Είσαι ο άνθρωπος που θα αναρωτηθεί για όλα τα «γιατί», «αν», «ίσως» ψάχνοντας απαντήσεις.

#5 Ακούς περισσότερο, μιλάς λιγότερο. Οι ιδιοφυείς άνθρωποι δεν έχουν την ανάγκη επίδειξης των γνώσεών τους, ούτε προσπαθούν να φανούν με το status τους. Αποφεύγουν να αναφέρονται σε προσωπικά θέματα, αφού ενδιαφέρονται πραγματικά για τις απόψεις των άλλων. Αναζητούν το βαθύτερο νόημα της ζωής και ψάχνουν πώς λειτουργεί ο κόσμος.
#6 Νιώθεις άνετα με την αβεβαιότητα. 
Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις για την αποδοχή τους. Σου αρκεί που έχει αποδεχτεί ο ίδιος τον εαυτό του. Γνωρίζει πως τίποτα δεν διαρκεί για πάντα και συνεπώς έχεις απαλλαχθεί από στερεότυπα και απαρχαιωμένες αντιλήψεις.
#7 Μαθαίνεις από τα λάθη σου. Παρατηρείς κάθε φορά το μονοπάτι που ακολούθησες, κρίνεις την επιλογή σου και μαθαίνεις μέσα από τα σφάλματά σου. Δεν φοβάσαι να αποτύχεις και προσπαθείς ακόμα και μέσα από τη συνθήκη να βρεις κάτι καλό.
#8 Εμπνέεις τους άλλους. Ένα βασικό χαρακτηριστικό ενός ατόμου με αυξημένη νοημοσύνη είναι ότι παρέχει έμπνευση σε άλλους ανθρώπους. Το πάθος και η αφοσίωση σε ό,τι κάνει λειτουργούν σαν πόλος έλξης, αφού γίνεται το καλό και ιδανικό παράδειγμα για τον περίγυρό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου