Tο μύνημα της ημέρας

Δειλοί άνθρωποι που το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι να παίρνουν και να φεύγουν. Μη δίνεις αξία σε ανθρώπους που δεν ξέρουν να εκτιμούν.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

7 φράσεις που χρησιμοποιεί ένας άνδρας που θέλει να μείνει μόνος του, αλλά δεν το ομολογεί

 

αρκεί να μπορείς να τις αναγνωρίσεις.

Οι γυναίκες πιστεύουν ότι, η συμπεριφορά των ανδρών είναι τόσο μυστηριώδης, σαν να πρόκειται για άλυτο γρίφο. Πράγματι, μπορεί οι λέξεις και οι πράξεις τους να μην είναι πάντοτε ξεκάθαρες. Παρατηρούνται ωστόσο, ορισμένες συμπεριφορές που μαρτυρούν τις πραγματικές τους προθέσεις – αρκεί να μπορείς να τις αναγνωρίσεις. Συγκεκριμένα, 7 φράσεις αποκαλύπτουν τη θέληση ενός άνδρα να επιστρέψει στην εργένικη ζωή του

● «Χρειάζομαι χώρο»
● «Μου λείπει η εργένικη ζωή μου»
● «Δεν είμαι έτοιμος για κάτι σοβαρό»
● «Ας το πάμε χαλαρά»
● «Πρέπει ν’ αφοσιωθώ στην καριέρα μου»
● «Δεν θέλω να σ’ απογοητεύσω»
● «Σου αξίζει κάτι καλύτερο»

Πώς 7 φράσεις δείχνουν ότι ένας άνδρας θέλει να μείνει μόνος του

«Χρειάζομαι χώρο»

Συχνά, η ανάγκη ενός άνδρα για περισσότερο «χώρο» υπονοεί την επιθυμία του για αυτονομία και ανεξαρτησία, όχι τόσο σωματική, αλλά κυρίως συναισθηματική, προσωπική. Όσο και αν είναι υγιές οι σύντροφοι να θέλουν ν’ αφιερώνουν χρόνο στον εαυτό τους, όταν η ανάγκη αυτή εκφράζεται έντονα, μπορεί να υποδηλώνει ότι ο άνδρας θέλει να επιστρέψει στην εργένικη ζωή του.

Μη θεωρήσετε ότι πρόκειται για μια αθώα φράση ή μια απλή ένδειξη εσωστρέφειας. Επιδιώξτε τον ειλικρινή διάλογο και την επικοινωνία, ώστε να καταλάβετε τι θέλει ακριβώς, όταν χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη φράση.

Αν ένας άνδρας επιδιώκει διαρκώς να είναι μόνος, αν αντιδρά στην ιδέα της δέσμευσης, δείχνει ότι θέλει περισσότερο την ανεξαρτησία της εργένικης ζωής. Δείτε τα πράγματα αντικειμενικά.

«Μου λείπει η εργένικη ζωή μου»

Τα λόγια μας μπορούν να εκφράσουν με μεγάλη σαφήνεια τις πραγματικές μας ανάγκες και επιθυμίες.

Αν ένας άνδρας αναπολεί τον καιρό που ήταν μόνος του, τότε μπορεί να μην πρόκειται για μια απλή νοσταλγική διάθεση που τον πιάνει αλλά να θέλει ν’ αλλάξει τρόπο ζωής και να γίνει ξανά εργένης.

Προκειμένου να καταλάβετε τι συμβαίνει, πρέπει να επικοινωνήσετε με ειλικρίνεια. Μην διστάσετε και μην ντραπείτε να συζητήσετε ξεκάθαρα μαζί του τι εννοεί και τι είναι αυτό που θέλει.

Η συγγραφέας Maya Angelou είχε δώσει μια προτροπή, λέγοντας : «Όταν κάποιος σας δείχνει ποιος είναι, να τον πιστεύετε από την πρώτη φορά». Αν λοιπόν ένας άνδρας λέει και ξαναλέει ότι του λείπει η ελευθερία του, σας δείχνει ξεκάθαρα τι θέλει: θέλει να είναι ξανά μόνος του».

«Δεν είμαι έτοιμος για κάτι σοβαρό»

Η φράση αυτή είναι μια σαφής ένδειξη που μαρτυρά ότι ο άνδρας, δεν θέλει να δεσμευτεί. Μπορεί να του αρέσει η παρέα σας, αλλά δεν θέλει να αφοσιωθεί. Η φράση αυτή λέγεται πολύ συχνά λίγο πριν από έναν χωρισμό. Ακόμη και ένας χωρισμός, ωστόσο, μπορεί να είναι για εσάς μια μοναδική ευκαιρία για εξέλιξη και αυτογνωσία.

«Ας το πάμε χαλαρά»

Ένας άνδρας που ζητά από μια γυναίκα «να το πάνε χαλαρά», ουσιαστικά παραδέχεται ότι δεν θέλει να δεσμευτεί. Πρόκειται για μια φράση που μαρτυρά ότι δεν είναι συναισθηματικά ώριμος, ούτε πρόθυμος να αφοσιωθεί σε μια σοβαρή σχέση.

Αν ένας άνδρας σας ζητά να προχωρήσετε «χαλαρά», ουσιαστικά σας ζητά την άδεια ώστε να εξακολουθήσει να χαίρεται την ελευθερία και την ανεξαρτησία της εργένικης ζωής. Είναι ένας τρόπος να συνδυάσει την τρυφερότητα και τη συντροφικότητα της παρέας σας, χωρίς να χρειαστεί να δεσμευτεί ολοκληρωτικά.

Δυστυχώς, κάποιες φορές οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν τα οφέλη της συντροφικότητας, χωρίς να είναι πρόθυμοι να αναλάβουν όλο το συναισθηματικό φορτίο και την ευθύνη μιας αφοσιωμένης συντροφικής σχέσης.

Αναρωτηθείτε τι σημαίνει για εσάς το «χαλαρά» και αν είστε πραγματικά πρόθυμες να συμβιβαστείτε με μια σχέση που δεν σας παρέχει τη δέσμευση και την ασφάλεια που έχετε ανάγκη.

«Πρέπει ν’ αφοσιωθώ στην καριέρα μου»

Γενικά, η φράση αυτή μαρτυρά ότι ένας άνθρωπος είναι φιλόδοξος. Όταν, ωστόσο, λέγεται από έναν άνδρα, στο πλαίσιο μιας συντροφικής σχέσης, τότε δείχνει ότι προτιμά τα οφέλη που έχει να προσφέρει η ελεύθερη ζωή.

Μπορεί να είναι αναγκαίο οι οικονομικές αποφάσεις ενός άνδρα να απηχούν τις αξίες του, όταν όμως η δουλειά γίνεται η μόνιμη δικαιολογία ώστε ν’ αποφεύγει τις ευθύνες μιας σχέσης, ίσως αξίζει να δείτε τα πράγματα πιο προσεκτικά.

Το σημαντικότερο όλων, είναι να υπάρχει ισορροπία. Όσο αναγκαίο και αν είναι να έχουμε επαγγελματικούς στόχους και φιλοδοξίες, αυτές δεν θα πρέπει να επισκιάζουν τις ανθρώπινες σχέσεις.

Αν ένας άνδρας βάζει μονίμως τη δουλειά του πάνω από τη σχέση, σας δείχνει με τον τρόπο του ότι προτιμά την εργένικη ζωή. Οι σχέσεις απαιτούν χρόνο και συναισθηματική αφοσίωση. Αν δεν είναι διατεθειμένος να τα προσφέρει αυτά, τότε μάλλον θέλει να μείνει μόνος του.

Όταν η δουλειά γίνεται τρόπος αποφυγής των ζητημάτων της δέσμευσης, δεν είναι ουσιαστικός λόγος, αλλά δικαιολογία.

«Δεν θέλω να σ’ απογοητεύσω»

Μπορεί να πιστεύετε πως, όταν ένας άνδρας σας λέει ότι «δεν θέλει να σας απογοητεύσει», νοιάζεται για εσάς. Στην πραγματικότητα όμως, η φράση αυτή λέγεται για να κρύψει το γεγονός ότι δεν θέλει να δεσμευτεί και να προσπαθήσει ν’ ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας αποκλειστικής σχέσης.

Μέσα από τη φράση αυτή, οι άνδρες αποκαλύπτουν τον φόβο της αποτυχίας που αισθάνονται – ότι δηλαδή δεν θα ικανοποιήσουν τις προσδοκίες ή τις ευθύνες της σχέσης σας. Ίσως παράλληλα, να παραδέχεται, με τη φράση αυτή, το γεγονός ότι δεν νιώθει έτοιμος να δεσμευτεί, να αφοσιωθεί συναισθηματικά, ή να κάνει τις θυσίες που προϋποθέτουν οι συντροφικές σχέσεις.

Κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του ρυθμό και τον δικό του τρόπο στις στενές, συντροφικές σχέσεις. Όμως, όταν αυτή η φράση επαναλαμβάνεται, μπορεί να μαρτυρά την ανάγκη ενός άνδρα να αποφύγει την ευθύνη που συνεπάγεται μια αφοσιωμένη σχέση.

Ουσιαστικά, το νόημα αυτής της φράσης είναι ότι, από το ν’ αναγκαστεί να αναλάβει τις ευθύνες της ενδεχόμενης απογοήτευσης που ούτως ή άλλως ενέχει μια συντροφική σχέση, είναι προτιμότερο να μείνει μόνος του.

«Σου αξίζει κάτι καλύτερο»

Αυτή η έκφραση είναι αρκετά ύπουλη. Από την μια εκφράζει ανιδιοτέλεια αλλά τις περισσότερες φορές, είναι ο τρόπος με τον οποίο ένας άνδρας προτιμά να σας πει ότι δεν είναι πρόθυμος να γίνει εκείνος ο άνδρας που σας αξίζει.

Η φράση που λέει ότι «σας αξίζει κάτι καλύτερο» χρησιμοποιείται ως στρατηγική προετοιμασία της εξόδου από τη σχέση, ενώ παράλληλα, ο άνθρωπος προσπαθεί ν’ αποφύγει τις ενοχές ή τις ευθύνες. Μεταθέτει δηλαδή το βάρος του χωρισμού σε εσάς, που πρέπει να είστε με κάποιον άλλον, με την επίφαση του ενδιαφέροντος για το καλό σας.

Αν έρθετε αντιμέτωπες με αυτή την κατάσταση, μην ξεχάσετε την αξία σας και μην συμβιβαστείτε με λιγότερα. Αν ένας άνδρας χρησιμοποιεί συχνά αυτή την έκφραση, τότε μπορεί να προσπαθεί να σας «ομολογήσει» ότι λαχταρά την εργένικη ζωή. Η αξία σας είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν πρέπει ποτέ να συμβιβαστείτε με λιγότερα.

Φτάνοντας στην αλήθεια

Καταλαβαίνοντας το κρυφό νόημα των παραπάνω εκφράσεων, μπορούμε να καταλάβουμε και τις πραγματικές προθέσεις ενός άνδρα.

Η αναγνώριση των αναγκών και των επιθυμιών ενός άνδρα, απαιτεί υπομονή, ευαισθησία, κατανόηση, ανοιχτό διάλογο και αποφασιστικότητα.

Κάθε πρόκληση που καταφέρνουμε ν’ αντιμετωπίσουμε, είναι ένα ακόμη βήμα προς την εξέλιξη και την αυτογνωσία.

enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου