Tο μύνημα της ημέρας

Άντε ρε ανθρωπάκο.. άντε.. μας το παίζεις και δικαστής. Φτιάξε βρε τα άσχημα πρώτα του δικού σου εαυτού και της δικής σου ζωής, και άσε των άλλων.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Ο αληθινός έρωτας δεν αφήνει αμφιβολίες..






Γράφει η Αλεξάνδρα Φαρμάκη

Όταν ερωτευτείς αληθινά, θα το νιώσεις βαθιά, καθώς ο αληθινός έρωτας δεν κρύβεται πίσω από προσωρινές ασφάλειες. Είναι κάτι που μπορείς να ονειρευτείς, αλλά μόνο όταν το βιώσεις πραγματικά θα καταλάβεις την ένταση και την ειλικρίνεια που φέρει.


Όταν συμβεί, θα ανακαλύψεις ότι, όσο κι αν πίστευες πως είσαι δυνατός και αυτάρκης στη μοναξιά σου, πάντα υπήρχε ένα κενό. Τώρα, όμως, είσαι έτοιμος να το παραδεχτείς και να το προσφέρεις. Θα στέκεσαι στον έρωτα πιο ισχυρός αλλά και πιο ευάλωτος ταυτόχρονα, κι αυτό δεν θα σε τρομάζει.

Όταν ο έρωτας είναι αληθινός, η καρδιά και το σώμα συγχρονίζονται, και στο φιλί, οι λέξεις γίνονται περιττές. Ο νους κάποιες φορές σιωπά και άλλες φορές συμφωνεί με όσα συμβαίνουν. Θα μεθάς από αυτήν την αίσθηση, αλλά δεν θα υπάρχει πρωινό hangover. Ο αληθινός έρωτας είναι η στιγμή που θα ξεχωρίσεις τον ενθουσιασμό από την αγάπη, συνειδητοποιώντας ότι αυτά τα συναισθήματα δεν είναι ξεχωριστά αλλά αλληλοσυμπληρώνονται. Ένταση, γαλήνη, σιγουριά και μυστήριο, τρυφερότητα και πάθος – όλα μαζί σε μια μοναδική συνταγή.

Με τον αληθινό έρωτα, θα μάθεις περισσότερα για τον εαυτό σου και θα θέλεις να συνεχίσεις να εξερευνάς ποιος είσαι, δίπλα στον άλλον. Θα καταλάβεις ότι έχεις επιτρέψει στον εαυτό σου να είναι ευάλωτος μπροστά σε κάποιον άλλον και, ταυτόχρονα, θα νιώσεις άξιος να λάβεις την αγάπη που σου προσφέρεται. Οι πληγές του παρελθόντος μπορεί να μην εξαφανιστούν αμέσως, αλλά θα βρεις παρηγοριά και συμφιλίωση μέσα από τα φιλιά που θα καλύπτουν κάθε σου ουλή. Θα αισθάνεσαι όμορφος μέσα από τα μάτια του άλλου.

Το σκοτάδι θα χάσει τη δύναμή του επάνω σου, καθώς θα περιβάλλεσαι από μια φωτεινή αύρα. Θα ανακαλύψεις στον άλλον κάτι που βλέπεις και στον εαυτό σου, αλλά θα αγαπήσεις και το διαφορετικό. Ο αληθινός έρωτας θα σου δώσει τη δύναμη να εκφράζεις τα συναισθήματά σου σαν ποιητής, ακόμα κι αν ποτέ δεν είχες τη δυνατότητα να γράψεις.

Η μουσική δεν θα ακούγεται πια όπως πριν. Οι νότες του πιάνου θα είναι πιο γλυκές, η κιθάρα πιο έντονη και ο ρυθμός πιο ταξιδιάρικος. Θα αντιληφθείς ότι όσα ένιωσες παλαιότερα ήταν απλώς μια σκιά μπροστά στον αληθινό έρωτα.

Όταν ερωτευτείς αληθινά, θα ξέρεις τι δεν ένιωσες για κάποιον άλλο, γιατί ο αληθινός έρωτας δεν αφήνει αμφιβολίες. Και όταν φτάσει εκείνη η μέρα, θα μπορέσεις να πεις με βεβαιότητα αν αυτό που νιώσαμε ήταν αληθινός έρωτας.

Σήμερα, όμως, αν δεν μπορείς να δώσεις απάντηση, ίσως να μην ήταν. Γιατί όταν ερωτευτείς αληθινά, το ξέρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου