Tο μύνημα της ημέρας

Δειλοί άνθρωποι που το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι να παίρνουν και να φεύγουν. Μη δίνεις αξία σε ανθρώπους που δεν ξέρουν να εκτιμούν.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

10 φράσεις που λένε όσοι σε αντιπαθούν - αλλά προσποιούνται το αντίθετο

Unsplash

Μπορεί να μην το έχουν παραδεχτεί ευθέως, όμως τα λόγια τους μαρτυρούν την αντιπάθειά τους προς το πρόσωπό σου

Είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε πότε κάποιος μας συμπαθεί. Η συμπεριφορά, ο τρόπος, οι κινήσεις και οι λέξεις αποτελούν τα σημάδια που δεν πρέπει να αφήσεις απαρατήρητα. Από την άλλη, όταν συμβαίνει το αντίθετο, πολλές φορές μπερδευόμαστε και βυθιζόμαστε στις αμφιβολίες από φόβο μήπως έχουμε οδηγηθεί σε λάθος συμπέρασμα.


Όταν βρεθείς ενώπιον κάποιου που δεν σε συμπαθεί, τις περισσότερες φορές θα αντιληφθείς την αρνητική ενέργεια και διάθεση που έχει προς το πρόσωπό σου. Βέβαια, υπάρχουν και οι περιπτώσεις εκείνες, που θα προσποιηθεί ότι σε συμπαθεί, όμως οι λέξεις του θα φανερώνουν την αλήθεια. Μερικές φορές, οι σχέσεις δεν είναι όπως φαίνονται.


Η συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων αδυνατεί να μιλήσει με ειλικρίνεια και να δείξει σεβασμό, εκφράζοντας πώς νιώθει για το άτομό σου. Προτιμά να έχει διπλά στάση απέναντί σου - άλλη όταν είσαι μπροστά και άλλη όταν λείπεις - από το να τοποθετηθεί με ευθύτητα και να σε ενημερώσει για την αντιπάθειά της.

Μπορεί να πιστεύουν ότι είναι διακριτικοί και κρατάνε τα προσχήματα, όμως στην πραγματικότητα η αρνητικότητα και η εμπάθεια δεν κρύβονται. Υπάρχουν δέκα φράσεις που μαρτυρούν ότι κάποιος δεν σε συμπαθεί και αδιαφορεί για το καλό και την ψυχική ηρεμία σου.




Οι φράσεις που δείχνουν ότι κάποιος δεν σε συμπαθεί#1 «Κάποιοι άνθρωποι έχουν χαμηλά standards»
#2 «Δεν θα άντεχα να είμαι στη θέση σου»
#3 «Αυτό είναι τόσο χαρακτηριστικό για εσένα»
#4 «Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι τέλειοι»
#5 «Δεν θα μπορούσα ποτέ να φορέσω αυτό το ρούχο»
#6 «Είσαι αυτό το άτομο»
#7 «Έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες»
#8 «Δεν κρίνω, αλλά…»
#9 «Είμαι πολύ απασχολημένος»
#10 «Δεν πρέπει να νοιάζεσαι για το τι σκέφτεται ο κόσμος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου