Tο μύνημα της ημέρας

«Kυνικός είναι ο άνθρωπος που όταν μυρίζει λουλούδια, ψάχνει να βρει το φέρετρο». H.L. Mencken

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Αυτή είναι η μυστική πλευρά κάθε ζωδίου

 

 

Ολοι έχουμε πτυχές του χαρακτήρα μας που δεν αποκαλύπτουμε καθημερινά, οι οποίες όμως διαμορφώνονται, σε κάποιον βαθμό, και από τη θέση μας στον ζωδιακό κύκλο. Κάποιες είναι τρυφερές, άλλες σκοτεινές. Αυτές είναι οι μυστικές πλευρές του ζωδίου μας, που μπορεί να μην έχουμε συνειδητοποιήσει ούτε καν εμείς οι ίδιοι.

Κριός: Μπορεί να δείχνει πιο ορμητικός και επιθετικός από ό,τι είναι στην πραγματικότητα: Κατά βάθος, κρύβει ευαισθησία και συμπόνοια, ίσως ακόμα και έναν έντονο ρομαντισμό, αλλά θεωρεί ότι αν αποκαλύψει αυτά τα χαρακτηριστικά του θα φανεί πιο ευάλωτος.

Ταύρος: Είτε φαίνεται απελπιστικά πεισματάρης είτε πολύ χαλαρός, θα αγωνιστεί για ό,τι θεωρεί δίκαιο, είτε για τον εαυτό του είτε για τους άλλους. Μπορεί κάποιος να νομίσει ότι είναι έτοιμος για καβγά, αλλά η αλήθεια είναι ότι διεκδικεί δικαιοσύνη και σε αυτόν το στόχο θα διοχετεύσει όλη την αποφασιστικότητα και την ενέργειά του.


Δίδυμος: Τα στερεότυπα τον θέλουν διπρόσωπο και κυκλοθυμικό, αλλά είναι ένας από τους πιο προσγειωμένους ανθρώπους. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να σε εμπιστευτεί, αλλά από τη στιγμή που θα συμβεί θα εκφράσει μια γαλήνη που λειτουργεί για τους αγαπημένους του σαν ήσυχο λιμανάκι.

Καρκίνος: Μπορεί να φοβάται να εκφραστεί μπροστά σε όλους, για να μη δεχθεί κριτική, αλλά είναι πολύ έξυπνος και χρησιμοποιεί την ευφυΐα του για να διαχειριστεί τις συναισθηματικές αντιδράσεις των άλλων. Μερικές φορές προτιμάει απλώς να παρατηρεί τον κόσμο σε ένα δωμάτιο χωρίς να συμμετέχει και, φυσικά, να μοιράζεται την παρέα λίγων, καλών φίλων.

Λέων: Μη σας ξεγελάει η χαίτη που επιδεικνύει με περηφάνια. Δεν είναι τόσο εγωκεντρικός αλλά, ως ένα πολύ ευαίσθητο ζώδιο, προτιμάει να διοχετεύει την καλοσύνη του σε λίγους, κοντινούς φίλους, τους μοναδικούς στους οποίους αποκαλύπτει την ενσυναίσθηση που κρύβει.

Παρθένος: Σκιαγραφείται ως ένα ζώδιο επικριτικό και υπερ-αναλυτικό αλλά πολλοί παραμένουν σε αυτή την εντύπωση και δεν αναζητούν ό,τι υπάρχει κάτω από την επιφάνεια: ένας αυτάρκης άνθρωπος, που γνωρίζει τι θέλει και πώς να τον αποκτήσει, μια ιδιότητα που τον κάνει εξαιρετικό ηγέτη.

Ζυγός: Εξωτερικά, είναι ένα παθιασμένο και ιδιαίτερα φιλικό ζώδιο – κάποιοι θα έλεγαν και επιπόλαιο. Αλλά το γεγονός ότι δεν λέει πολλά δεν σημαίνει ότι δεν παρατηρεί τα πάντα. Κρύβει μια στοχαστική φύση που εξετάζει προσεκτικά κάθε πληροφορία προτού κάνει την επόμενη κίνησή του.

Σκορπιός: Ένα από τα πιο παρεξηγημένα ζώδια, που θεωρείται σκοτεινό και εκδικητικό, αλλά που κατά βάθος κρύβει μια ρομαντική και ευαίσθητη πλευρά: Έναν ονειροπόλο, με πολύ πιο μαλακές γωνιές από αυτές που θέλει να δείχνει.

Τοξότης: Λάτρης της διασκέδασης, της ελευθερίας και του φλερτ, είναι η ψυχή της παρέας αλλά κάτω από την επιφάνεια κρύβει έναν βαθιά σκεπτόμενο άνθρωπο, που διψάει διαρκώς για γνώση και κατανόηση των πραγμάτων.

 

Αιγόκερως: Ναι, τον ξέρουμε ως σοβαρό και σκληρά εργαζόμενο. Αλλά ακόμα και οι πιο κοντινοί του άνθρωποι μπορεί να μη γνωρίζουν ότι έχει βαθιά αισιοδοξία και θετική σκέψη και ότι δεν κυνηγάει μόνο τις επαγγελματικές φιλοδοξίες του αλλά ξέρει και πώς να περνάει καλά.

Υδροχόος: Περιγράφεται ως εκκεντρικός και ψυχρός, σαν ένας άνθρωπος με σκληρό περίβλημα, αλλά απέχει πολύ από αυτό. Μπορεί να αγωνίζεται να αγαπήσει τον εαυτό του, οπότε να δίνει στους άλλους την εντύπωση ότι δεν έχει συναισθήματα, αλλά είναι, απλά, η άμυνά του. Κατά βάθος, είναι ένας αξιόπιστος φίλους, που ακόμα και στις πιο δύσκολες περιστάσεις θα υπερασπιστεί τους αγαπημένους και τον εαυτό του.

Ιχθύς: Ένα από τα πιο υποτιμημένα ζώδια, που τα στερεότυπα θέλουν ως υπερβολικά ρομαντικό και συναισθηματικό. Ναι, μπορεί να είναι και αυτά, αλλά όχι μόνο. Κρύβει μεγαλύτερη ευφυΐα από αυτήν που δείχνει και μπορεί να διοχετεύσει τα όνειρά του σε αληθινά επαναστατικές ιδέες.

marieclaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου