Tο μύνημα της ημέρας

«Kυνικός είναι ο άνθρωπος που όταν μυρίζει λουλούδια, ψάχνει να βρει το φέρετρο». H.L. Mencken

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε έναν άντρα, είναι να τον αμφισβητήσεις..






Γράφει ο Γιώργος Καραγεώργος

Ας ξανά γίνω περισσότερο αληθινός κι απόψε, από όσο αντέχουν κάποιες από εσάς, καιρό έχω να το κάνω…


Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις σε έναν άντρα είναι το να του ισοπεδώνεις ή να του ακυρώνεις τα συναισθήματα του είτε προς εσένα είτε γενικότερα. Το να του αμφισβητείς αυτό που νιώθει και να του το μειώνεις. Το να κάνει την προσπάθεια του, και κάποιες φορές και υπερπροσπάθεια, κι εσύ να του λες δεν φτάνει κι αυτό που κάνεις είναι λίγο. Το να σου λέει “σ αγαπάω”, κι εσύ να του απαντάς, “σιγά, δεν κάνεις και κάτι σπουδαίο, αυτό το έχεις ξανά κάνει και με άλλους ανθρώπους”. Το να σου λέει, “είσαι σημαντική”, κι εσύ να του απαντάς, “δώσε μου κάθε μέρα κι άλλες αποδείξεις”. Αυτό τους εξαντλεί, τους απογοητεύει και τους ξενερώνει.

Ακούστε κάτι κορίτσια, όταν ένας άντρας νιώθει, κι αυτό που νιώθει βγαίνει πραγματικά μέσα από την ψυχούλα του, δεν είναι ποτέ ψέμα, δεν είναι οι άντρες σαν τις περισσότερες από εσάς, μην μπερδεύεστε.
Οι άντρες είναι παιδιά που μεγαλώνουν μέχρι τα πέντε τους και μετά απλά ψηλώνουν, κι όταν ένα παιδί λέει κάτι, είναι αυτό ακριβώς που λέει, είναι αυτό που νιώθει, είναι αυτό που του συμβαίνει.
Οι άντρες κορίτσια δεν είναι τόσο πονηροί όσο είστε εσείς, ούτε έχουν πενήντα διαφορετικούς τρόπους και λόγους για να κάνουν κάτι.
Οι άντρες κορίτσια είναι απλοί στην σκέψη τους, είναι μονοπύρηνοι στο μυαλό τους, δεν είναι τετραπύρηνοι όπως είστε εσείς. Αυτό όμως δεν τους κάνει χαζούς κι εσάς σας κάνει πιο έξυπνες, απλά έχουν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας.

Μην τους αμφισβητείτε λοιπόν, μην τους καταστρέφετε, μην τους κάνετε να κλείνονται στους εαυτούς τους. Και κυρίως, μην τους κάνετε να σας σιχαίνονται. Ποτέ δεν έρχονται με αυτή την πρόθεση, φτάνουν στο σημείο να σας σιχαθούν, όταν τους πηδάτε τις ψυχές τους, όταν τους ακυρώνετε τις πράξεις τους, κι όταν τους γαμάτε τα συναισθήματα τους.

Και προς Θεού, δεν λέω πως όλοι οι άντρες κι όλες τις φορές, νιώθουν δυνατά κι εσείς πρέπει να τους πιστεύτε υποχρεωτικά, όμως δεν συμβαίνει πάντα το αντίθετο, όπως θέλετε να νομίζετε. Όσες το νομίζετε αυτό κοιτάξετε τους καθρέφτες σας κι αμφισβητήστε εσάς, όχι τους άντρες.

Η μαγκιά, η ικανότητα κι αυτό που θα σε κάνει διαφορετική και σπουδαία στα μάτια του, είναι στο να μπορέσεις να ξεχωρίσεις πότε αυτό που σου λέει βγαίνει από την ψυχούλα του, και πότε σε γλεντάει.
Μην φέρεστε σε όλους σαν σας γλεντάνε λοιπόν, μην τους τσουβαλιάζετε όλους, είναι τουλάχιστον μαλακία ή είστε εντελώς ανίκανες να είστε με άντρες και δικαίως σας σιχαίνονται.

Τα σέβη μου απόψε στις ικανές, τον οίκτο μου στις υπόλοιπες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου