Tο μύνημα της ημέρας

«Kυνικός είναι ο άνθρωπος που όταν μυρίζει λουλούδια, ψάχνει να βρει το φέρετρο». H.L. Mencken

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Πέμπτη 27/6

 



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες

καταιγίδες τις θερμές ώρες στα βόρεια κυρίως ορεινά και στη Μακεδονία έως και τις βραδινές ώρες, μέτριοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά:


Για την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, στη Μακεδονία και πιθανόν στο Βόρειο Ιόνιο. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία θα συνεχιστούν έως και τις βραδινές ώρες, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, στα δυτικά τμήματα.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 17 έως 32 βαθμούς), 23 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 23 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 23 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 20 έως 34 βαθμούς στην Κρήτη, 22 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 24 έως 33 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Καρπάθιο Πέλαγος ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.


Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά τμήματα θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες από τις μεσημεριανές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή σποραδικών καταιγίδων κυρίως τις βραδινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου