Tο μύνημα της ημέρας

Άντε ρε ανθρωπάκο.. άντε.. μας το παίζεις και δικαστής. Φτιάξε βρε τα άσχημα πρώτα του δικού σου εαυτού και της δικής σου ζωής, και άσε των άλλων.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Διάδρομος: Πόσο γρήγορα πρέπει να περπατάτε για να χάσετε βάρος;

 

Ένας διάδρομος είναι μια αερόβια άσκηση που πρέπει να κάνετε εάν θέλετε να μειώσετε τα περιττά κιλά. Μάθετε πόσο γρήγορα πρέπει να περπατήσετε σε διάδρομο για να χάσετε βάρος και πόσο θα διαρκέσει η προπόνησή σας.

Πώς το περπάτημα σε διάδρομο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

  • Καίει θερμίδες: Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το να περπατάς σε διάδρομο ή στο δρόμο βοηθά το σώμα σου να καίει θερμίδες, με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους με την πάροδο του χρόνου. Ο αριθμός των θερμίδων που καις εξαρτάται από το πόσο γρήγορα περπατάς στον διάδρομο καθώς και τη διάρκεια της προπόνησής σου.
  • Είναι προσβάσιμο: Η προσβασιμότητα είναι το κλειδί όταν θέλεις να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, γιατί θα σε βοηθήσει να το διατηρήσεις μακροπρόθεσμα. Ο διάδρομος είναι εύκολα προσβάσιμος, καθώς τα περισσότερα γυμναστήρια τον έχουν! Σου επιτρέπει να ασκηθείς ανεξάρτητα από το αν κάνει κρύο ή ζέστη.
  • Είναι προσαρμόσιμο: Μαζί με το ότι είναι προσβάσιμος, ο διάδρομος παρέχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών κλίσης, ταχύτητες και προγράμματα προπόνησης.
  • Ενισχύει τον μυϊκό τόνο: Το περπάτημα στοχεύει το κάτω μέρος του σώματος, κυρίως τις γάμπες, τους μηρούς και τους γλουτούς. Επιπλέκει επίσης τους μυς του πυρήνα για σταθερότητα και ισορροπία.

Πόσο γρήγορα πρέπει να περπατήσετε στον διάδρομο για απώλεια βάρους;

Ο ρυθμός ποικίλλει από άτομο σε άτομο, αλλά η γενική κατευθυντήρια γραμμή είναι να ακολουθήσετε έναν γρήγορο ρυθμό που αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και τον ιδρώτα σας. Θα πρέπει να είστε σε θέση να διατηρήσετε μία συνομιλία. (Αν δεν μπορείτε, τότε σημαίνει ότι περπατάτε πολύ γρήγορα.)

Ο στόχος του περπατήματος πρέπει να είναι 30-1 χιλιόμετρα ανά 1 ώρα, διατηρώντας παράλληλα ρυθμό 4-5 λεπτών. Καθώς αποκτάτε περισσότερη εμπειρία, μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητα και να προσθέσετε διαστήματα λειτουργίας.

Ποια είναι η ιδανική περίοδος προπόνησης για απώλεια βάρους;

Η διάρκεια της προπόνησης στο διάδρομο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες (ηλικία, φύλο, φυσική κατάσταση κ. λπ.).).Αλλά μια καλή αρχή είναι τουλάχιστον 30 λεπτά συνεχούς δραστηριότητας στον διάδρομο. Καθώς κερδίζετε περισσότερη αντοχή, μπορείτε να αυξήσετε τη διάρκεια της προπόνησής σας σε 45 λεπτά στο χρόνο. (Όσο το επιτρέπει το επίπεδο φυσικής κατάστασης.)

Θυμηθείτε ότι η συνέπεια είναι το παν, οπότε προσπαθήστε να κάνετε τουλάχιστον 150 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης κάθε εβδομάδα.

 govastiletto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου