Tο μύνημα της ημέρας

Άντε ρε ανθρωπάκο.. άντε.. μας το παίζεις και δικαστής. Φτιάξε βρε τα άσχημα πρώτα του δικού σου εαυτού και της δικής σου ζωής, και άσε των άλλων.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Αναγνωρίζεται την πλατεία που γυρίστηκε η ταινία -Ένας ήρωας με παντούφλες; – Από τις πιο γνωστές της Αθήνας






Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος έχει αφήσει πλούσια παρακαταθήκη με ταινίες που κυριολεκτικά άφησαν εποχή και μπορεί να τις δει κανείς πολλές φορές με την ίδια διάθεση και λαχτάρα μέχρι το τέλος. Μια από τις ταινίες που ξεχώρισαν και θεωρείται κλασικό αριστούργημα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου είναι το «Ένας ήρωας με παντούφλες».


Μια ταινία με τον Βασίλη Λογοθετίδη -και συγκεκριμένα η τελευταία του- που περνά πολλά μηνύματα στον θεατή και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί μια από τις αγαπημένες των θαυμαστών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Μια ταινία που καταφέρνει να είναι κωμική και δραματική ταυτόχρονα αποτελώντας έτσι ένα ξεχωριστό κύκνειο άσμα του μεγάλου Έλληνα κωμικού. Για να δούμε πού γυρίστηκε το φιλμ Ένας ήρωας με παντούφλες και πού εικάζεται πως είναι η περίφημη πλατεία.



Η ταινία πραγματεύεται τη ζωή ενός στρατηγού, του Λάμπρου Δεκαβάλα (Βασίλης Λογοθετίδης), ο οποίος παρά το ένδοξο παρελθόν του, είναι πλέον αναγκασμένος να ζει κάτω από τη φτώχεια. Μέσα από διηγήσεις και ιστορίες, ο θεατής μαθαίνει για τους αγώνες και τις θυσίες του για το έθνος, που έρχονται σε αντίθεση με τον τρόπο με τον όποιο ζει, φτωχικά πλέον με την οικογένειά του. Χαρακτηριστικό είναι, δε, το σημείο όπου η γυναίκα του καλεί έναν παλιατζή για να πουλήσει ακόμη και τα πολύ προσωπικά αντικείμενα του αγώνα του, όπως το ξίφος και άλλα στρατιωτικά του αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου