Tο μύνημα της ημέρας

Δειλοί άνθρωποι που το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι να παίρνουν και να φεύγουν. Μη δίνεις αξία σε ανθρώπους που δεν ξέρουν να εκτιμούν.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Πώς να διατηρήσετε τα κρεμμύδια φρέσκα για 6 μήνες χωρίς να μουχλιάσουν ή να μαλακώσουν

 

 Οι ειδικοί στην αποθήκευση τροφίμων μοιράστηκαν τον σωστό τρόπο για να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια σας, ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα μουχλιάσουν ή θα μαλακώσουν. Με αυτή τη μέθοδο μπορούν να διαρκέσουν έως και 6 μήνες.

Είτε είστε λάτρεις των κρεμμυδιών είτε όχι, αποτελούν βασικό συστατικό σε πολλά από τα πιάτα που μαγειρεύουμε κάθε μέρα. Από σπαγγέτι μπολονέζ μέχρι κοτόπουλο, τα κρεμμύδια είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε γεύση και

υφή σε εκατοντάδες συνταγές. Ωστόσο, εάν δεν τα αποθηκεύσετε σωστά, μπορούν να χαλάσουν γρήγορα.

Όπως φαίνεται, η αποθήκευση των κρεμμυδιών είναι μια τέχνη, καθώς οποιοδήποτε μέρος που είναι πολύ κρύο ή πολύ ζεστό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι με σωστή αποθήκευση τα κρεμμύδια σας μπορούν να διαρκέσουν έως και 6 μήνες, αλλά πού ακριβώς πρέπει να τα τοποθετήσετε;

Μην βάζετε τα κρεμμύδια στο ψυγείο

Πρώτα απ’ όλα, μην αποθηκεύετε τα κρεμμύδια σας στο ψυγείο. Το κρύο και υγρό περιβάλλον δεν είναι καλό για αυτό το ευέλικτο λαχανικό, καθώς το άμυλο των κρεμμυδιών μετατρέπεται σε ζάχαρη. Με την πάροδο του χρόνου, τα κρεμμύδια μαλακώνουν και χάνουν την τραγανή υφή τους, όταν τα χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα.

Αντίθετα, τα καφέ, λευκά και κόκκινα κρεμμύδια αποθηκεύονται καλύτερα σε σκοτεινό, δροσερό, ξηρό και καλά αεριζόμενο μέρος. Το ντουλάπι της κουζίνας μπορεί να φαίνεται σαν το τέλειο μέρος, αλλά υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξετε. Το ντουλάπι δεν πρέπει να βρίσκεται κοντά στο φούρνο σας. Αυτές οι περιοχές παρουσιάζουν διακυμάνσεις στη θερμοκρασία κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το φούρνο, γεγονός που μπορεί επίσης να δημιουργήσει ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον για τα κρεμμύδια σας, οδηγώντας στο ίδιο πρόβλημα όπως όταν τα βάζετε μέσα στο ψυγείο.


Πώς να αποθηκεύετε τα κρεμμύδια προκειμένου να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο

Ένα ντουλάπι μακριά από το φούρνο σας είναι μια καλή επιλογή, αλλά ο καλύτερος χώρος αποθήκευσης για τα κρεμμύδια είναι σε ένα κελάρι, αν είστε αρκετά τυχεροί και διαθέτετε ένα στο σπίτι. Εκτός από το να βρείτε μια δροσερή και ξηρή περιοχή, τα κρεμμύδια πρέπει να φυλάσσονται μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, καθώς η ζέστη που δημιουργούν οι ηλιακές ακτίνες μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη μούχλας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο τρόπος αποθήκευσης των κρεμμυδιών σας είναι εξίσου σημαντικός με το πού τα αποθηκεύετε. Αν αγοράσετε κρεμμύδια από σούπερ μάρκετ σε πλαστική σακούλα, αυτή πρέπει να αφαιρεθεί πριν την αποθήκευση. Οι ειδικοί του Shop Food Waste εξηγούν: «Ποτέ μην κρατάτε αυτά τα προϊόντα σε κλειστή πλαστική σακούλα, καθώς αυτό θα προκαλέσει γρήγορα αλλοίωση».

Οι πλαστικές σακούλες επιτρέπουν την παγίδευση υγρασίας στη σακούλα, πράγμα που σημαίνει ότι η μούχλα είναι πιο πιθανό να αναπτυχθεί. Αντίθετα, θα πρέπει «να κρατάτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ένα καλάθι ή χάρτινη σακούλα όπου μπορεί να κυκλοφορεί ο αέρας». Εάν φυλάσσονται με αυτόν τον τρόπο, «τα κρεμμύδια και το σκόρδο μπορούν να διαρκέσουν από 3 έως 6 μήνες». Είναι προτιμότερη η χρήση διχτυωτής σακούλας, καθώς θα επιτρέψει καλύτερη ροή αέρα από μια πλαστική. Εάν δεν έχετε τίποτα από αυτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και ένα παλιό καλσόν. Απλώς βάλτε τα κρεμμύδια και δέστε έναν κόμπο από πάνω.

 

Τέλος, τα κρεμμύδια σας δεν πρέπει να αποθηκεύονται μαζί με άλλα προϊόντα. Τα κρεμμύδια μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία από άλλα φρούτα και λαχανικά και επομένως μπορούν να χαλάσουν πιο γρήγορα. Είναι επίσης ένα αρκετά πικάντικο λαχανικό, οπότε η αποθήκευσή τους μαζί με άλλα προϊόντα μπορεί να κάνει αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά να καταλήξουν να μυρίζουν και να έχουν γεύση που μοιάζει με εκείνη του κρεμμυδιού.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου