Tο μύνημα της ημέρας

Άντε ρε ανθρωπάκο.. άντε.. μας το παίζεις και δικαστής. Φτιάξε βρε τα άσχημα πρώτα του δικού σου εαυτού και της δικής σου ζωής, και άσε των άλλων.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

3 συγκλονιστικές ταινίες που βασίστηκαν σε αληθινές ιστορίες

 

Καλές οι ταινίες, αλλά ακόμα καλύτερες οι ταινίες που βασίζονται σε αληθινές ιστορίες.
Εν ψυχρώ

Πριν από τα αληθινά podcasts και τους μαραθωνίους Dateline NBC, υπήρχε ο Τρούμαν Καπότε, του οποίου η αφήγηση για τη σφαγή μιας οικογένειας το 1959 στην επαρχία του Κάνσας συγκλόνισε ένα έθνος που δεν είχε ακόμη απευαισθητοποιηθεί σε τυχαίες πράξεις ανείπωτης βίας. 
Όσο πρωτοποριακό και αν ήταν το βιβλίο In Cold Blood για τη μακροχρόνια αφηγηματική δημοσιογραφία, ο σκηνοθέτης Richard Brooks το το έκανε ακόμα καλύτερο στην οθόνη και ο Robert Blake και ο Scott Wilson δίνουν έντονες, τρομακτικά πιστευτές ερμηνείες.



Hunger



Η πείνα ακολουθεί τη ζωή στη φυλακή Maze, στη Βόρεια Ιρλανδία με μια ερμηνεία των άκρως συγκινητικών γεγονότων γύρω από την απεργία πείνας του IRA το 1981, με επικεφαλής τον Bobby Sands. Με μια επική ματιά στη λεπτομέρεια, η ταινία παρέχει μια έγκαιρη εξερεύνηση του τι συμβαίνει όταν το σώμα και το μυαλό ωθούνται στο απώτατο όριο.








Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας


Οι σκηνοθέτες προσπαθούσαν να διασκευάσουν το βιβλίο του Hunter S Thompson για δεκαετίες προτού ο Terry Gilliam το φέρει τελικά στην οθόνη, και το τελικό αποτέλεσμα δείχνει γιατί σκηνοθέτες, όπως ο Martin Scorsese και ο Oliver Stone, εγκατέλειψαν τελικά τις προσπάθειές τους. Ένα άγριο ταξίδι στην καρδιά του αμερικανικού ονείρου!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου