Tο μύνημα της ημέρας

Έχεις; Δώσε! Νιώθεις; Μοιράσου! Μπορείς; Βοήθησε! Διαφωνείς; Φώναξε!

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

12 απλοί τρόποι για να κάνεις τον σύντροφό σου να σε ερωτευτεί τρελά

 Αν θέλετε ν’ αναζωπυρώσετε τον έρωτά σας με τον σύντροφο ή τον σύζυγό σας, το βασικότερο είναι να μην το προσπαθείτε υπερβολικά και να ξεκινήσετε από τα απλά.


Ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνετε, μέσα σας έχετε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε για να ενδυναμώσετε τη σχέση σας.
Ανεξάρτητα από το πως ξεκινήσατε, πώς ερωτευτήκατε ή τι έχετε περάσει μαζί, αυτό που έχει σημασία σήμερα, είναι ν’ ανακαλύψετε ορισμένα απλά, όμορφα πράγματα μπορούν να σας βοηθήσουν να καλλιεργήσετε ένα γερό, μακροχρόνιο και βαθύ αίσθημα σύνδεσης ανάμεσά σας. Παρακάτω θα διαβάσετε 12 τρόπους που θα κάνουν τον σύντροφο σας να σας ερωτευτεί βαθιά.
12 όμορφοι τρόποι για να κάνετε τον σύντροφό σας να σας ερωτευτεί απ’ την αρχή
Να είστε αυθεντικές
Να είστε ειλικρινείς
Κάντε κάτι για τον εαυτό σας
Διασκεδάστε μαζί
Ζητήστε τη γνώμη του
Μοιραστείτε μία προσωπική στιγμή
Να είστε ευάλωτες
Μην κάνετε συγκρίσεις
Να είστε ευγενικές και να τον νοιάζεστε
«Καλημέρα αγάπη μου»
Εκφράστε ευγνωμοσύνη και εκτίμηση
Γελάστε παρέα
Να είστε αυθεντικές

Κάθε φορά που τον βλέπετε να σας πλησιάζει, νιώθετε ότι πρέπει να δείχνετε στα καλύτερά σας. Χαμογελάτε, παίρνετε την καλύτερη στάση σας. Προσπαθήστε όμως να θυμηθείτε τι σας είπε ότι ερωτεύτηκε σ’ εσάς όταν σας πρωτογνώρισε: την αυθεντικότητα, τον αυθορμητισμό σας. Φροντίστε να διατηρήσετε αυτό το κομμάτι του εαυτού σας, ώστε ο σύντροφός σας να βλέπει πάντα τον πραγματικό σας εαυτό.


Αν, όταν τον πρωτογνωρίσατε, υποκριθήκατε προκειμένου να του τραβήξετε την προσοχή, λέγοντας για παράδειγμα ότι λατρεύετε το ποδόσφαιρο ενώ στην πραγματικότητα το απεχθάνεστε, να ξέρετε ότι αυτό δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα. Όσο το συντομότερο δείξετε τον αληθινό εαυτό σας, τόσο το καλύτερο για τη σχέση σας!
Να είστε ειλικρινείς

Κρύβοντας τον πραγματικό σας εαυτό, σταδιακά θα αισθάνεστε τύψεις, ντροπή και άγχος, επειδή μέσα σας θα νιώθετε σύγκρουση. Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει σωστή και λάθος στιγμή να δείξετε τον εαυτό σας και την προσωπικότητα σας στον σύντροφο σας.

Όσο περισσότερο καθυστερείτε να του δείξετε ποια πραγματικά είστε και κομμάτια του αληθινού σας εαυτού, εκείνος θ’ αρχίσει να νιώθει άβολα κοντά σας. Γι’ αυτό θα φταίει ότι η ειλικρίνεια λείπει από τη σχέση και εμποδίζει τη βαθιά, ουσιαστική σύνδεση.
Κάντε κάτι για τον εαυτό σας

Ο σύντροφός σας χαίρεται όταν είστε ευτυχισμένες και σας αγαπά περισσότερο όταν φροντίζετε τον εαυτό σας. Αγαπώντας τον εαυτό σας, είναι πιο εύκολο ν’ αγαπήσετε και εκείνον. Η αγάπη απαιτεί ισορροπία. Αν δίνετε τα πάντα στον σύντροφο και δεν φροντίζετε καθόλου εσάς, μέσα σας, θα συσσωρεύεται οργή. Το ν’ αγαπάς τον εαυτό σου είναι προτεραιότητα. Το ν’ αγαπάς τον άλλον, δώρο!


Διασκεδάστε μαζί

Διασκεδάστε μαζί με τον σύντροφό σας. Πηγαίνετε σε εκδηλώσεις, κάντε δραστηριότητες, ή απλά κάντε παρέα. Ανεξάρτητα από το αν θα πάτε σε συναυλία, αν θα κάνετε ένα άθλημα ή τέχνη, διακοπές, μαγείρεμα, ή διάβασμα παρέα, το ότι κάνετε κάτι μαζί είναι το παν.

Το να βλέπετε τον σύντροφό σας να κάνει κάτι που αγαπά, σας αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά του και σας φέρνει πιο κοντά. Σίγουρα θα το εκτιμήσει πολύ. Μπορείτε να του πείτε τη γνώμη σας για το χόμπι του, τι σας αρέσει και τι βρίσκετε δύσκολο, δίνοντας ακόμη μία αφορμή να μιλήσετε περισσότερο και να συνδεθείτε βαθύτερα.
Ζητήστε τη γνώμη του

Όλοι θέλουμε να είμαστε το επίκεντρο της προσοχής. Δείξτε στον σύντροφό σας ότι σας αρέσει να τον ακούτε και θα σας νιώσει πολύ κοντά του! Άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να του δείξετε τον σεβασμό, τον θαυμασμό και την εκτίμησή σας, είναι η οπτική επαφή και άλλα στοιχεία της ενεργητικής ακρόασης, όπως νεύματα του κεφαλιού, ή το να τον ακούτε αφοσιωμένη, χωρίς να υπάρχουν κινητά ή υπολογιστές κοντά σας.

Μοιραστείτε μία προσωπική στιγμή

Οι προσωπικές συζητήσεις δημιουργούν θετικές, υγιείς, συνήθειες ανάμεσα στο ζευγάρι. Μιλήστε στον σύντροφό σας για τα όνειρα σας, τις αξίες σας, τους φόβους σας. Ζητήστε τη γνώμη του. Με το να είστε κοντά του, να μιλάτε για την εγγύτητα και να λέτε τις προτιμήσεις σας, είναι επίσης μία μορφή εγγύτητας. Μιλήστε του για την ειλικρίνεια. Μιλήστε του για όσα κάνει και σας αρέσουν, όπως και για εκείνα που δεν σας αρέσουν. Το βασικότερο είναι να μπορείτε να εξηγείτε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας χωρίς να τσαλακώνετε τον εγωισμό σας. Γι’ αυτό, απαιτείται ειλικρίνεια, διακριτικότητα και αμοιβαίος σεβασμός.
Να είστε ευάλωτες

Ρωτήστε τον για τις πιο αδύναμες και τις πιο αμήχανες στιγμές του και πείτε του τις δικές σας. Η ευαλωτότητα ανοίγει την πόρτα για την ψυχή του ανθρώπου και αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του ανθρώπου!

Η ευαλωτότητα δίνει τη δυνατότητα να αγαπήσετε το σύντροφό σας για αυτό που είναι, για τις εμπειρίες του και για τον τρόπο που σας επέλεξε. Μέσα από την ευαλωτότητα, δείχνετε τη δύναμή σας να διαχειριστείτε τις δυσκολίες της ζωής σε στιγμές που ήσασταν αδύναμος. Αν ο σύντροφός σας, πραγματικά σας νοιάζεται, θ’ ανταποκριθεί σ’ αυτό το κάλεσμα με συμπόνοια και τρυφερότητα, χωρίς επίκριση.

Μην κάνετε συγκρίσεις

Προσπαθήστε να μην συγκρίνετε τον σύντροφό σας με άλλους και σε καμία περίπτωση, μην το κάνετε μπροστά του. Να είστε εκεί, κάθε φορά που είστε μαζί, να ζείτε τη στιγμή και μην αφήνετε το μυαλό να περιπλανιέται κάνοντας ανούσιες συγκρίσεις. Η σύγκριση είναι αρνητική και, σε κάθε περίπτωση, αντιπαραγωγική.

Στο τέλος, παίρνουμε αυτό το οποίο βλέπουμε, οπότε συγκεντρωθείτε στα θετικά και τα δυνατά σημεία. Αν όμως ανακαλύψετε μία σκοτεινή του πλευρά, όπως κάποια εξάρτηση, βιαιότητα, ή συμπεριφορά επιβλαβή ή αντίθετη με τις αρχές σας, αυτό είναι αιτία αναθεώρησης. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, πρέπει να καταλάβετε ότι, αργά ή γρήγορα, θα έρθει η στιγμή που η σχέση αυτή θα λήξει και θα πρέπει να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτό να γίνει με ασφάλεια.

Να είστε ευγενικές και να τον νοιάζεστε

Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε πράγματα για τον σύντροφό σας. Να είστε η καλύτερη φίλη του, η ερωμένη του. Κάνοντας πράγματα για εκείνον, βαθαίνει η σύνδεση, η εκτίμηση, η πίστη και η αφοσίωση ανάμεσά σας. Ορισμένα από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για εκείνον:

Καθημερινές δουλειές, όπως το να πάτε στο καθαριστήριο
Να ετοιμάστε το φαγητό, μαζί μ’ ένα ποτήρι απ’ το αγαπημένο του κρασί
Να του αφήνετε μπισκότα, ή μία γλυκιά κάρτα στο κομοδίνο του
Να του στέλνετε μηνύματα μες την ημέρα λέγοντάς του ότι τον σκέφτεστε και ελπίζετε όλα να του πηγαίνουν καλά
«Καλημέρα αγάπη μου»

Ο σύντροφός σας αξίζει την πιο γλυκιά καλημέρα σας. Όσο και αν το πρωί δεν έχετε την καλύτερη διάθεση, πάντα μπορείτε να ετοιμάσετε και σ’ εκείνον τον καφέ του λέγοντας απλά «καλημέρα». Ακούγεται απλό, αλλά σας φέρνει πιο κοντά. Άλλωστε δεν θα τον δείτε για το υπόλοιπο της ημέρας, οπότε είναι η τελευταία σας ευκαιρία να του δείξετε πόσο σημαντικός είναι για εσάς. Αντίστοιχα, αν το βράδυ επιστρέφετε εσείς πρώτη, να τον υποδέχεστε με ένα φιλί και μία αγκαλιά.

Αν είναι ήδη στο σπίτι και δεν σας χαιρετήσει, πηγαίνετε κοντά του και αγκαλιάστε τον εσείς. Κάθε μέρα. Όπως όλες οι καλές συνήθεις, χρειάζεται χρόνος μέχρι να ζεσταθεί η σχέση και να δημιουργήστε αυτή την ιδιαίτερη επαφή που είναι απαραίτητη, ειδικά όταν η ζωή γίνεται απαιτητική. Όταν τα χρόνια έχουν περάσει, θα είστε ευγνώμονες που καθιερώσατε αυτή την καθημερινή συνήθεια αγάπης.

Εκφράστε ευγνωμοσύνη και εκτίμηση

To «ευχαριστώ» είναι ένα δυνατό «εργαλείο» για να εκφράσει την αναγνώριση σας για τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις του συντρόφου σας. Καμιά φορά, λέμε το «ευχαριστώ» χωρίς να το εννοούμε. Λέγοντας όμως την ίδια λέξη με περίσκεψη και συναίσθημα, ο άλλος καταλαβαίνει τη διαφορά.

Για παράδειγμα: «Αγάπη μου, ευχαριστώ που κουβάλησες το κουτί που σου ζήτησα», «μωρό μου, ευχαριστώ που πήγες στο καθαριστήριο, δεν ξέρεις τι βοήθεια ήταν», «άρχισες να μαγειρεύεις; Ευχαριστώ! Λες και ήξερες ότι θα είμαι εξαντλημένη» (και ένα μεγάλο χαμόγελο).
Γελάστε παρέα

Λένε ότι το γέλιο κάνει καλό στην καρδιά, και ισχύει. Πόσο υπέροχο είναι να γελάς μαζί με κάποιον. Το γέλιο είναι υγεία και επίσης, μεταδοτικό. Το γέλιο μπορεί να κατευνάσει την ένταση και να χαλαρώσει τα νεύρα. Μην προσχεδιάζετε και μην το πολυσκέφτεστε, απλώς προσπαθήστε να βλέπετε τα πράγματα με μία πιο αστεία διάθεση.


Χωρίς σαρκασμό μπορείτε να γελάστε με τον εαυτό σας ή με μία κατάσταση. Πολλά χρόνια μετά, αυτό που θα θυμάστε είναι οι στιγμές χαράς και γέλιου που έχετε μοιραστεί.

Το γέλιο είναι η πιο αποτελεσματική απ’ όλες τις τεχνικές-με αυτή να ξεκινήσετε. Παρατηρήστε τι είναι αυτό που τον κάνει να χαμογελά και τα μάτια του να λάμπουν. Το γέλιο θα ανανεώσει τη σχέση σας. Με τον καιρό, θα γίνεται ολοένα και πιο αυθόρμητο.
Θυμηθείτε το συναίσθημα όταν τον γνωρίσατε

Σκεφτείτε το πιο όμορφο συναίσθημα που νιώθετε όταν είστε κοντά με τον σύντροφό σας και παρατηρήσετε αν αυτό εξακολουθεί να υπάρχει.

Μην ξεχνάτε να βλέπετε την μεγάλη εικόνα της σχέσης σας και των κοινών σας εμπειριών ώστε ν’ ανακαλύψετε τους τρόπους με τους οποίους θα συσφίξετε τη σχέση σας.

Αν περιμένετε πράγματα από τον σύντροφο χωρίς να του έχετε μιλήσει, θ’ απογοητεύεστε διαρκώς, αφού εκείνος δεν έχει ιδέα τι έχετε στο μυαλό σας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου