Καλύτερες και απο αυτές στα μαγαζιά
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη ζύμη
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (4 κούπες)
300 γρ. νερό (1 κούπα και 1/4)
200 γρ. στραγγιστό γιαόυρτι (1 κεσεδάκι)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ (2 κ.σ.)
Για το άλειμμα της ζύμης
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το άλειμμα στις πιτούλες
70 γρ. λιωμένο βούτυρο (3 κ.σ.)
1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μαϊντανό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το Γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι το μπεικιν και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Αλείφουμε τη ζύμη με ελαιόλαδο και την χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια των 200 γρ.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τη βοήθεια ενός πλάστη και την ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Με ένα πινέλο αλείφουμε τις πιτούλες και από τις δύο πλευρές και τις σερβίρουμε με ότι θέλουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου