Tο μύνημα της ημέρας

Δειλοί άνθρωποι που το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι να παίρνουν και να φεύγουν. Μη δίνεις αξία σε ανθρώπους που δεν ξέρουν να εκτιμούν.

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Όταν φεύγεις, να καις τις γέφυρες πίσω σου..





Για να φτάσεις κάπου μακριά χωρίς δρόμο, πρέπει να χτίσεις γέφυρες. Να καταφέρεις να φτιάξεις μια διαδρομή εύκολη και γρήγορη. Είναι ο συνδετικός κρίκος που δένει το ένα μέρος με το άλλο. Έτσι είναι και στις σχέσεις. Για να κάνεις μια σχέση πρέπει να χτίσεις γέφυρα ανάμεσα σε δύο άτομα.
Ανάλογα την σχέση, τα χρόνια, τον ερώτα και την αγάπη, η γέφυρα παίρνει μορφή, σκαρί και αντοχή. Μπορεί η μία πλευρά να κρατάει καλύτερα από την άλλη. Μπορεί να είναι επιφανειακή και αρκετά κουνιστή, σε σημείο που το πρώτο «αεράκι» σε κουνάει τόσο που ζαλίζεσαι και πέφτεις. Μπορεί όμως να είναι και τόσο καλοφτιαγμένη, που αντέχει και τις πιο ισχυρές κακοκαιρίες και πολλές φορές την στολίζουν άνθη γιασεμιού που μοσχοβολάνε από χιλιόμετρα.

Όταν αποφασίζεις ή οι συγκυρίες σε κάνουν να φύγεις από αυτό το μέρος, φρόντισε να καις όλες τις γέφυρες που σε ένωναν με την «απέναντι όχθη». Περιέλουσε την με βενζίνη και ρίξε ένα σπίρτο. Μείνε εκεί να την δεις να καίγεται. Να καούν όλα όσα σας ένωναν. Να μην υπάρχει τίποτα να θυμάσαι και τίποτα να σε δένει με αυτό που άφησες πίσω.
Έτσι να φεύγεις πάντα. Να βάζεις φωτιές και να τα καις όλα. Σα να μην υπήρξε ποτέ γέφυρα εκεί. Κι αν ποτέ χρειαστεί να περάσεις από εκεί κοντά, να μην υπάρχει τίποτα να σε πάει εκεί από όπου έφυγες. Να καις ότι σε κρατάει συνδεδεμένο.

 Η φωτιά αφήνει μόνο αποκαΐδια, τα οποία δεν είναι αρκετά για να σε γυρίσουν πίσω. Δεν μοιάζουν με γέφυρα. Δεν θυμάσαι καν πώς ήταν. Βάλε μια φωτιά, για να σώσεις εσένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου