Tο μύνημα της ημέρας

Δειλοί άνθρωποι που το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι να παίρνουν και να φεύγουν. Μη δίνεις αξία σε ανθρώπους που δεν ξέρουν να εκτιμούν.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Μην πληγώσεις τον άνθρωπο που θα σου δείξει καλοσύνη..




Γράφει η Μαρία Αρφαρά

Σε μια εποχή όπου οι σχέσεις βασίζονται στο συμφέρον, το ψέμα και την υποκρισία, όταν κάθε ελπίδα να βρεις τον ιδανικό άνθρωπο καταρρέει, φαντάσου να γνωρίσεις εκείνον που θα πει “είμαι εδώ” και θα το εννοεί. Εκείνον που θα σε κοιτάξει στα μάτια με καθαρό βλέμμα και ειλικρινές χαμόγελο. Χωρίς προσωπικό όφελος, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα, γίνεται στήριγμά σου πριν καν το ζητήσεις.


Αυτός ο άνθρωπος που ήρθε ξαφνικά στη ζωή σου και έγινε ο φύλακας άγγελός σου. Εκείνος που ξέρεις ότι θα τρέξει να σε βρει, ακόμη κι αν είναι στην άλλη άκρη της γης, παραμερίζοντας τα δικά του προβλήματα, αρκεί να ξέρει ότι είσαι καλά. Θα κάνει τα πάντα για να σε βλέπει χαρούμενο.

Θα αναρωτηθείς, “Υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι;” Και βέβαια υπάρχουν! Θα σου δώσουν τα πάντα, αν καταλάβουν ότι το αξίζεις, γνωρίζοντας πως και εκείνοι αξίζουν πολλά. Αν όμως τους φερθείς με αχαριστία και η συμπεριφορά σου τους απογοητεύσει, θα σε διαγράψουν από τη ζωή τους χωρίς να το καταλάβεις.

Μπορεί η καλοσύνη να είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους και να ζουν με αυτή, σε σημείο που πολλοί να τους θεωρούν αγαθούς, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και σε ποιόν το κάνουν. Γι’ αυτό, με την πρώτη αδικία που θα βιώσουν, θα εξαφανιστούν από τη ζωή σου.

Μην επιχειρήσεις να επικοινωνήσεις μαζί τους. Η απόφασή τους είναι συνειδητή και αμετάκλητη. Δεν ζητούν τίποτα, αλλά δίνουν πολλά, ελπίζοντας πως ο άνθρωπος που έχουν απέναντί τους θα αναγνωρίσει την προσφορά τους και θα την ανταποδώσει με αγάπη και εκτίμηση. Αν η μοίρα φέρει στο δρόμο σου έναν τέτοιο άνθρωπο, να ξέρεις ότι έχεις βρει έναν σύντροφο ή φίλο ζωής, αρκεί να προσέξεις τη συμπεριφορά σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου