Tο μύνημα της ημέρας

Άντε ρε ανθρωπάκο.. άντε.. μας το παίζεις και δικαστής. Φτιάξε βρε τα άσχημα πρώτα του δικού σου εαυτού και της δικής σου ζωής, και άσε των άλλων.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Η μικρή τρύπα στον νιπτήρα που μοιάζει άχρηστη αλλά είναι πολύ σημαντική

Νιπτήρας μπάνιου | Shutterstock.


Τα πιο πρακτικά και οικιακά θέματα είναι γνωστό ότι απασχολούν τους περισσότερους. Για παράδειγμα, ζητήματα καθαριότητας, χρηστικότητας ή tips για αποτελεσματικότερη λειτουργία συσκευών.

Μερικά ζητήματα είναι ευρέως γνωστά ενώ για άλλα ψάχνουμε ακόμη απαντήσεις. Όπως και να έχει, η σημερινή αποκάλυψη σίγουρα θα σας δώσει μια έξτρα σημαντική πληροφορία για το υπόλοιπο της ζωής σας.



Το άρθρο αναφέρεται στην τρύπα που είναι στον νιπτήρα του μπάνιου, κάτω από τη βρύση. Ένα έξυπνο χαρακτηριστικό που δείχνει τον στοχαστικό και διορατικό σχεδιασμό του δημιουργού του νεροχύτη, προβλέποντας παράλληλα πιθανά σενάρια.

Τους περισσότερους μάλλον δεν θα τους είχε απασχολήσει ξανά αυτό το θέμα στο παρελθόν, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει ας δούμε σε τι χρησιμεύει.


Η χρησιμότητα της τρύπας στον νιπτήρα

Για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, η τρύπα αυτή συνδέεται με τον σωλήνα αποστράγγισης. Κατά τη χρήση της βρύσης, - δυστυχώς - υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που παραμελούν να κλείσουν τη βρύση (λ.χ. φεύγουν για να απαντήσουν μια κλήση ενώ περιμένουν να γεμίσει ο νεροχύτης).

Σε τέτοιες περιπτώσεις, γράφει το onplusnews, μόλις η στάθμη του νερού φτάσει τα δύο τρίτα του νεροχύτη, θα στραγγίσει μέσα από την τρύπα στον σωλήνα, εμποδίζοντας το νερό να υπερχειλίσει και να πλημμυρίσει το μπάνιο.

Ωστόσο, η τρύπα μπορεί επίσης να δημιουργήσει κάποια ταλαιπωρία στους χρήστες. Δεδομένου ότι βρίσκεται σε ένα κάπως άβολο σημείο, μπορεί εύκολα να συσσωρεύσει βακτήρια και μούχλα, προκαλώντας δυσάρεστες οσμές που αναδύονται από τους σωλήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου