Tο μύνημα της ημέρας

Άντε ρε ανθρωπάκο.. άντε.. μας το παίζεις και δικαστής. Φτιάξε βρε τα άσχημα πρώτα του δικού σου εαυτού και της δικής σου ζωής, και άσε των άλλων.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Αγανακτισμένοι τουρίστες «κράζουν» την Ελλάδα: Τα 5 πράγματα που δεν τους άρεσαν




Η βαριά βιομηχανία της χώρας, ο τουρισμός, πήγε για άλλη μια χρονιά καλά φέτος. Το Σύνταγμα γέμισε παρέες τουριστών, τα τουριστικά μαγαζάκια στο Μοναστηράκι είχαν ουρές, το Θησείο και η Πλάκα «αφέθηκαν» στις φωτογραφίες και τα βίντεο για να κυκλοφορήσουν σε όλες τις χώρες του κόσμου.


Μάλιστα, φέτος σημειώθηκε ρεκόρ αφίξεων από τους Αμερικανούς στην Ελλάδα, λόγω των αυξημένων απευθείας πτήσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα κατά 25,3%, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).


Οι περισσότεροι φαίνεται να αγαπούν την Ελλάδα, για την πολιτισμική κληρονομιά της Αθήνας και για τα πανέμορφα νησιά της. Πολλοί όμως δεν παραλείπουν να είναι ιδιαίτερα καυστικοί και να σχολιάζουν όσα βρίσκουν «άσχημα» μέσω των social media.

Έτσι και εδώ, αμερικανοί τουρίστες φαίνεται να μην διασκέδασαν τόσο την παραμονή τους στη χώρα καθώς με βίντεο στο TikTok ασκούν δριμεία κριτική στις υποδομές, στην πόλη ακόμη και... στον ήλιο!




Ποια είναι τα 5 πράγματα που δεν τους άρεσαν στην Ελλάδα
1. «Έχει πολλλή ζέστη, όταν είσαι στον ήλιο πρέπει να πίνεις πολλά νερά και να φοράς αντηλιακό»

Το καλοκαίρι στη Μεσόγειο πράγματι παρουσιάζει αυτά τα χαρακτηριστικά.
2. «Τα αξιοθέατα έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και χρειάζεται να νοικιάσεις αυτοκίνητο»

Εν μέρει άδικο σχόλιο καθώς το μετρό στο κέντρο της Αθήνας εξυπηρετεί σε ικανοποιητικό βαθμό τους τουρίστες. Για τα εκτός Αθηνών αξιοθέατα, σίγουρα χρειάζεται αμάξι.
3. «Η χώρα ζει για τους τουρίστες και όλα τα μαγαζιά πουλάνε τα ίδια τουριστικά είδη στις τουριστικές περιοχές»

Αν και πράγματι όσον αφορά τα σουβενίρ είναι κατά τη συντριπτική πλειοψηφία ίδια, αυτό το φαινόμενο δυστυχώς παρατηρείται σε πολλές πόλεις παγκοσμίως. Σίγουρα μια ποικιλία θα ήταν καλύτερη.

4. «Το αλκοόλ είναι ακριβό»

Το ίδιο λέμε και εμείς.
5. «Η χώρα είναι απίστευτα ανοργάνωτη - η πτήση είχε καθυστέρηση»

Η Ελλάδα δεν φημίζεται για την οργάνωση της και μάλλον αυτό γίνεται ξεκάθαρο και στους τουρίστες που μας επισκέπτονται για μερικές μέρες. Ας είναι αυτό άλλη μια παρότρυνση προς τους αρμόδιους για να εξετάσουν τις ελλείψεις και τα προβλήματα του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου