Tο μύνημα της ημέρας

Δειλοί άνθρωποι που το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι να παίρνουν και να φεύγουν. Μη δίνεις αξία σε ανθρώπους που δεν ξέρουν να εκτιμούν.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

mAiGreece - Ψηφιακός Βοηθός για τις διακοπές στην Ελλάδα


Το «mAiGreece» υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας των Υπουργών Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, με στόχο όσοι επισκέπτονται την Ελλάδα, αλλά και οι Έλληνες πολίτες, να έχουν εύκολα και γρήγορα στο κινητό τους έναν εξατομικευμένο ταξιδιωτικό «οδηγό».
Το "mAiGreece" περιέχει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών, από δημοφιλή αξιοθέατα, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους μέχρι παραλίες με γαλάζια σημαία, νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα και πρεσβείες. Επιπλέον, ενσωματώνει το περιεχόμενο του visitgreece.gr και διαθέτει ένα κουμπί έκτακτης ανάγκης 112, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να στείλουν ένα SMS με τη γεωγραφική τους θέση στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Για να αξιοποιήσουν την εφαρμογή, οι χρήστες πρώτα κατεβάζουν δωρεάν το "mAiGreece" στη συσκευή τους μέσω του App Store ή του Play Store. Στη συνέχεια, συνδέονται με τον προσωπικό τους λογαριασμό Google, Apple ή Facebook και δημιουργούν το δικό τους προφίλ, επιλέγοντας από μια ποικιλία κατηγοριών και υποκατηγοριών που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρήστες του «mAiGreece», μπορούν να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους σε φυσική γλώσσα, τόσο γραπτά όσο και φωνητικά. Ο «Ψηφιακός Βοηθός» με τη χρήση τεχνολογίας γεω-εντοπισμού (GPS) παρέχει τις ζητούμενες πληροφορίες βάσει της περιοχής, στην οποία βρίσκεται ο χρήστης, ενώ περιλαμβάνει και οπτικά μέσα, για να διευκολύνει στην κατανόηση της πληροφορίας σχετικά με εμβληματικά αξιοθέατα και προορισμούς.

Η εφαρμογή σχεδιάστηκε με τεχνολογίες αιχμής βασισμένες σε μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης και υπολογιστικού νέφους, σύμφωνα με το Πρότυπο Υπεύθυνης Τεχνητής Νοημοσύνης της Microsoft, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια, την ισότητα, την ιδιωτικότητα των χρηστών και την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου