Tο μύνημα της ημέρας

Έχεις; Δώσε! Νιώθεις; Μοιράσου! Μπορείς; Βοήθησε! Διαφωνείς; Φώναξε!

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Το ζώδιο του μήνα: Το προφίλ του Ταύρου



Η ζαρΑτούΣΤΡΑ αναλύει το ζώδιο του μήνα και μας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για αυτό

Ο Ταύρος είναι το ζώδιο που αντιπροσωπεύει τα αποκτήματα, την απόλαυση των αισθήσεων, την έννοια της ιδιοκτησίας και τις ωφέλιμες ιδιότητες της ραστώνης.
Οι Ταύροι, ως σταθερό ζώδιο αλλά και ζώδιο της γης, νιώθουν την βαθιά ανάγκη για ασφάλεια και συγκέντρωση των υλικών αγαθών καθώς έχουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τα υλικά αποκτήματα. Κανένα άλλο ζώδιο δεν εκτιμά τόσο πολύ την αξία της όμορφης ύλης και των σωματικών απολαύσεων είτε αυτό μπορεί να προκύπτει από καλοζωία και γευσιγνωσία είτε από ερωτικές απολαύσεις.

 Λατρεύουν τις ηδονές και προσπαθούν να απολαύσουν την ζωή ικανοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις. Όταν είναι ικανοποιημένοι με αυτό που έχουν δεν το ανταλλάσσουν με τίποτα και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην κτητικότητα των ερωτικών τους σχέσεων. Είναι άνθρωποι σταθεροί που ξέρουν τι θέλουν σε ολόκληρο το φάσμα της ζωής τους. Είναι στατιστικό λάθος εάν γνωρίσεις έναν Ταύρο που δεν ξέρει τι θέλει από τη ζωή του.

Αν υπάρχει ένα ζώδιο από τα δώδεκα που εξυμνεί πιο πολύ την επιρροή της σάρκας στην ψυχή αυτό είναι ο Ταύρος. Γίνονται ιδανικοί ερωτικοί σύντροφοι προσφέροντας πίστη, αφοσίωση, τρυφερότητα και ασφάλεια. Το ίδιο ακριβώς που προσφέρει έναςΤαύρος το αναζητά και στο ταίρι του. Η ερωτική ζωή των Ταύρων επιζητά και απαιτεί και από τον άλλον σταθερότητα, γαλήνη και ηρεμία. Αν δεν υπάρχουν αυτά τα συστατικά στη σχέση ο δεσμός παύει να υφίσταται.


Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των Ταύρων είναι η τήρηση των παραδόσεων και η τάση των συντηρητικών αξιών. Δεν μπορούν να παρεκλίνουν από το μονοπάτι που έχουν χαράξει στη ζωή τους κι αν τους ταρακουνήσεις και τους ζητήσεις να φερθούν επαναστατικά θα το αρνηθούν πεισματικά.
 Βιώνουν την άρνηση στην αλλαγή ως κίνδυνο για την στατικότητα της ενέργειάς τους. Διαταράσσεται η συναισθηματική και ψυχική τους πυξίδα αν μπούν σε ταξίδι αναγκαστικών αλλαγών. Από την άλλη, όταν οι ίδιοι σκέφτονται να βελτιώσουν την ποιότητα στη ζωή τους και αναγκαστικά πρέπει να κάνουν κάποια αλλαγή, θα το κάνουν με τρομερή μεθοδικότητα, σκέψη και οργάνωση -γι’ αυτό και σπάνια αποτυγχάνουν όταν πάρουν μια απόφαση.

 Δεν τους αρέσει η βιασύνη και απολαμβάνουν τις χαρές της έλλειψης άγχους! Στα ελαττώματά τους είναι και το τεράστιο πείσμα τους -μαζί με την άρνηση σε αλλαγές στη ζωή τους- και αυτό συχνά μπορεί να τους κάνει κουραστικούς στους άλλους.

Στα ταλέντα των Ταύρων είναι η ενασχόληση τους με την μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική αλλά και η έντονη φυσική τάση τους να αξιοποιήσουν γόνιμα την γη -είναι γνωστοί πετυχημένοι κηπουροί του ζωδιακού που έχουν ιδιαίτερη σύνδεση με την φύση.

 Επαγγελματικά, προτιμούν μία σταθερή εργασία απολαμβάνοντας την ηρεμία, τη ρουτίνα και το εργασιακό κατεστημένο. Αυτό που πρέπει να προσέχεις με έναν Ταύρο είναι να μην ρισκάρεις με την τεράστια υπομονή και επιμονή του. Δεν εκνευρίζεται εύκολα, αλλά αν τα καταφέρεις και τον εκνευρίσεις θα δεις κυριολεκτικά την άλλη του ιδιότητα, αυτή του Ταύρου σε υαλοπωλείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου