Tο μύνημα της ημέρας

Έχεις; Δώσε! Νιώθεις; Μοιράσου! Μπορείς; Βοήθησε! Διαφωνείς; Φώναξε!

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Καιρός: Σε ποιες περιοχές αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες




Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και κατά τόπους στην Εύβοια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη δυτική χώρα βελτιωμένος καιρός.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου