Tο μύνημα της ημέρας

Έχεις; Δώσε! Νιώθεις; Μοιράσου! Μπορείς; Βοήθησε! Διαφωνείς; Φώναξε!

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Πιλότος αποκαλύπτει γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε τις αναταράξεις του αεροπλάνου




«Καθώς το αεροπλάνο πετάει, συναντά διαφορετικές αέριες μάζες με διαφορετικές θερμοκρασίες, με ταχύτητες και κατευθύνσεις ανέμου», περιέγραψε ο πιλότος

Ένας πιλότος αεροπλάνου αποκάλυψε γιατί οι επιβάτες δεν πρέπει να φοβούνται τις εκνευριστικές αναταράξεις.

Οι αναταράξεις μπορεί να φαίνονται σαν να πέφτει το αεροσκάφος από τον ουρανό – ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι τόσο τρομερή όσο φαίνεται

Σύμφωνα με την New York Post, ένας Ολλανδός πιλότος έκανε τους επιβάτες να ηρεμήσουν αφού είπε γιατί οι άνθρωποι γενικά δεν πρέπει να φοβούνται αυτές τις ανωμαλίες στην πορεία της πτήσης, περιγράφοντας λεπτομερώς την εξήγησή του σε ένα βίντεο στο TikTok με περισσότερες από 3,6 εκατομμύρια προβολές.

«Οι αναταράξεις είναι ένα φυσικό μέρος της πτήσης και δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το αεροπλάνο», διαβεβαίωσε ο άγνωστος ιπτάμενος τους θεατές στο βίντεο στον επίσημο λογαριασμό της KLM Royal Dutch Airlines. Το γεγονός που μοιάζει με καταστροφικό, στην πραγματικότητα συμβαίνει λόγω αρκετά αθώων «αλλαγών της ροής του αέρα γύρω από το αεροπλάνο», εξήγησε.

«Καθώς το αεροπλάνο πετάει, συναντά διαφορετικές αέριες μάζες με διαφορετικές θερμοκρασίες, με ταχύτητες και κατευθύνσεις ανέμου», περιέγραψε ο πιλότος. «Αυτές οι αέριες μάζες οδηγούν σε διαφορετικούς θύλακες πυκνότητας, που οδηγούν σε αναταράξεις. Όταν το αεροπλάνο πετάει μέσα από αυτούς τους θύλακες, μπορεί να παρουσιάσει ορισμένα χτυπήματα και κραδασμούς», είπε.

Πρόσφατα ένας άλλος πιλότος της United Airlines ονόματι Rob Biddle παρομοίασε επίσης την αίσθηση αυτή με τις «ανωμαλίες του δρόμου όταν οδηγείτε» σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Fox News.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου