Tο μύνημα της ημέρας

Έχεις; Δώσε! Νιώθεις; Μοιράσου! Μπορείς; Βοήθησε! Διαφωνείς; Φώναξε!

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Απλοί τρόποι για να γίνεις αμέσως συμπαθής


Απλοί τρόποι για να γίνεις αμέσως συμπαθής

Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους. Μπορούμε όμως να αυξήσουμε την θετική επίδραση που έχουμε στους γύρω μας.


Απλά βήματα για να κερδίσεις τις εντυπώσεις και να χτίσεις πιο εύκολα τις διαπροσωπικές σου σχέσεις.


Μην είσαι επικριτικός

Κανείς δεν θέλει να τον κρίνουν ούτε για τις πράξεις του ούτε για τις απόψεις του. Ακόμη και αν διαφωνείς με το συνομιλητή σου, είναι προτιμότερο να τον ακούσεις προσεκτικά και να προσπαθήσεις να καταλάβεις τον τρόπο σκέψης του.

Γίνε καλός ακροατής

Όλοι το ξέρουν, λίγοι το καταφέρνουν. Πώς θα το κάνεις; Μην διακόπτεις το συνομιλητή σου, μη διαφωνείς συνέχεια και μην προσπαθήσεις να «αξιολογήσεις» την κατάσταση που σου περιγράφει. Δείξτε ότι καταλαβαίνεις ό,τι σου λέει, και κάνε συχνά ερωτήσεις.

Δίνε όσο μπορείς

Όταν βοηθάς κάποιον τότε κατά κάποιο τρόπο σου έχει υποχρέωση και είναι πιο πιθανό να σε συμπαθήσει μακροπρόθεσμα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θέτεις τις βάσεις για να μπορείς να ζητήσεις βοήθεια όταν την χρειαστείς.

Χαμογέλα

Μην υποτιμάς τη δύναμη ενός ειλικρινούς χαμόγελου. Η γλώσσα του σώματος είναι το κλειδί για να γίνεις αρεστός και το χαμόγελο είναι το πιο εύκολο και άμεσο… αντικλείδι για να τα καταφέρεις.

Ανάφερε συχνά το όνομα του συνομιλητή σου

Ο ακριβής λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι άγνωστος, όμως ο περισσότερος κόσμος νιώθει οικειότητα με κάποιον ο οποίος τον χαιρετά με το όνομά του και το αναφέρει συχνά κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης.

Μην είσαι εγωιστής

Ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω σου, και αν θες να είσαι συμπαθής θα πρέπει αν το συνειδητοποιήσεις εγκαίρως. Βάλε στην άκρη τον εγωισμό σου, επικεντρώσου σε αυτά που δεν κάνεις σωστά και μην θες συνεχώς να βάζεις τους άλλους «λάθος».

Να είσαι αυθεντικός

Κανείς δεν βλέπει με καλό μάτι τους δήθεν, ούτε όσους προσποιούνται. Η αυθεντικότητα του χαρακτήρα σου θα ανοίξει πόρτες στις ψυχές των άλλων, θα γεννήσει εμπιστοσύνη και δύσκολα θα προκαλέσει αρνητικές συμπεριφορές. Καμία κίνηση εντυπωσιασμού δεν είναι τόσο αποτελεσματική, όσο το να είσαι αυτός που είσαι.

Δώσε την κατάλληλη συμβουλή

Όλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, μικρά ή μεγάλα, εύκολα ή δύσκολα, και όλοι θέλουν να μιλούν γι' αυτά. Επικεντρώσου σε αυτήν την ανάγκη των ανθρώπων δίνοντας λύσεις με βάση αυτά που ξέρεις. Με αυτόν τον τρόπο θα έρθεις πιο κοντά του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου