Tο μύνημα της ημέρας

Έχεις; Δώσε! Νιώθεις; Μοιράσου! Μπορείς; Βοήθησε! Διαφωνείς; Φώναξε!

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Το ελληνικό YouTube έχει να σε μάθει πράγματα video


Τέσσερα κανάλια στο YouTube θα σου εξηγήσουν σε απλά ελληνικά… τη μουσική, τη Φυσική, τις μαύρες τρύπες, το σύμπαν και τα πάντα.
Το ελληνικό YouTube έχει να σε μάθει πράγματα

της Ηρώς Κουνάδη

«Αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις σε ένα 6χρονο, δεν το ξέρεις αρκετά καλά» είπε κάποτε ο εξυπνότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ –ναι, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν. 

Ε λοιπόν, τα παιδιά που ακολουθούν, οι έλληνες YouTubers που μας κάνουν περήφανους, μπορούν να εξηγήσουν… τα πάντα, από την κβαντική φυσική μέχρι τις μαύρες τρύπες, ακόμα και σε ένα εξάχρονο. Και γι’ αυτό αξίζουν λίγο –ή και πολύ− από τον χρόνο σου.


Καθημερινή Φυσική

Νιώθεις (όπως όλοι μας) λίγο βλάκας μπροστά στη νεκροζώντανη γάτα του Σρέντιγκερ; Δεν έχεις ιδέα πώς πετάνε τα αεροπλάνα, ή γιατί είναι μπλε ο ουρανός; Ο Στέφανος θα σου εξηγήσει τα πάντα, και θα το κάνει με τόσο απλά λόγια (και τόσο χαριτωμένα σκίτσα) που θα καταλάβεις ακόμα και αν είσαι όντως εξάχρονο.



Mad Sc1ent1st

Αυτός ο Τρελός Επιστήμονας τα βάζει με κάθε γνωστή και άγνωστη ψευδοεπιστήμη, και αναλαμβάνει να σου εξηγήσει όμορφα, ψύχραιμα (συνήθως) και κυρίως επιστημονικά γιατί το οξυζενέ δεν θεραπεύει τον καρκίνο, πώς οι πλανήτες και οι δορυφόροι τους δεν επηρεάζουν την καθημερινότητά σου, και γιατί –επιτέλους− τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό. 



Astronio

Τι ξέρεις για το διάστημα; Αν η γνώση σου αρχίζει στο Armageddon και τελειώνει στο Interstellar, έχεις έρθει στο κατάλληλο σημείο –γιατί εδώ έχεις πολλά, πάρα πολλά να μάθεις. Πλανήτες, εξωπλανήτες, μαύρες τρύπες, σκοτεινή ύλη, το Big Bang σε 7 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, και όλα όσα ήθελες πάντα να μάθεις για τους εξωγήινους αλλά φοβόσουν να ρωτήσεις μην μπλέξεις με συνωμοσιολόγους, όλα εδώ, μαζεμένα και νοικοκυρεμένα. 



Science Behind Music

Ξέρεις από πού πήραν τα ονόματά τους οι νότες; Τι είναι το Φαινόμενο Μότσαρτ; Μπορεί η επιστήμη να προβλέψει αν ένα τραγούδι θα έχει επιτυχία; Γιατί υπάρχουν τόσες διαφορετικές μουσικές προτιμήσεις; Όλες οι απαντήσεις για τη μουσική, την Ιστορία της και την επιστήμη που επιχειρεί να εξηγήσει λίγη από τη μαγεία της, μαζεμένες σε ένα απολαυστικό κανάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου