Tο μύνημα της ημέρας

Έχεις; Δώσε! Νιώθεις; Μοιράσου! Μπορείς; Βοήθησε! Διαφωνείς; Φώναξε!

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

H αντρική φιλία σε κάνει πιο ευτυχισμένο!

antrikh filia

Η αντρική φιλία προσφέρει ασφάλεια γιατί δεν έχει τον κίνδυνο της κριτικής ή της ντροπής. Στις ρομαντικές σχέσεις πάλι αυτός ο κίνδυνος υπάρχει και πολλές φορές δεν μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα. Με λίγα λόγια οι φίλοι σε κάνουν πιο ευτυχισμένο, ενώ πολλές φορές στη σχέση σου κρύβεις αυτά που νιώθεις και σκέφτεσαι.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μία μικρή έρευνα του 2014 στην Βρετανία. Στην έρευνα, ένα μικρό γκρουπ 30 straight αντρών απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις. Οι άντρες αυτοί αποκάλυψαν πώς η συναισθηματική ασφάλεια που νιώθουν με τους φίλους τους ξεπερνά την κατάσταση που βιώνουν στις σχέσεις τους.

Πώς η αντρική φιλία σε κάνει πιο ευτυχισμένο

Η διαφορά των φίλων από την σχέση

bromance filia

Ουσιαστικά από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων φαίνεται πώς οι άντρες νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια να μοιραστούν τα συναισθήματα τους και τις αγωνίες τους με τον καλύτερο τους φίλο και όχι τόσο με την κοπέλα τους. Διαχώρισαν έτσι το είδος των σχέσεων που έχουν. Φαίνεται λοιπόν πώς οι φίλοι είναι οι συναισθηματικοί και πνευματικοί σύντροφοι ενώ οι σχέσεις τους είναι οι σεξουαλικοί σύντροφοι. Δες επίσης 20 Σημάδια ότι δεν αξίζει τον χρόνο σου!

Τι συμβαίνει στις σχέσεις

sxeseis filia

Σύμφωνα με την έρευνα, οι σχέσεις τείνουν να αποκτούν ολοένα και μικρότερη σημασία για τους άντρες. Επειδή οι συναισθηματικές ανάγκες καλύπτονται από την φιλία και υπάρχει μικρό ρίσκο σε μία φιλία για κριτική και γελοιοποίηση.
Από την άλλη, σε μία σχέση πολλοί άντρες φοβούνται να εκφραστούν γιατί θα επηρεαστεί το seχ ή θα υπάρξουν διαφωνίες. Μάλιστα στην έρευνα 28 από τους 30 άντρες δήλωσαν, πώς προτιμούν να μοιράζονται τα μυστικά τους και τις προσωπικές ανησυχίες τους με τους καλύτερους τους φίλους παρά με τις κοπέλες τους.
Σε άλλη ερώτηση σχεδόν η πλειοψηφία είπε πώς οι καυγάδες σε μία σχέση είναι έντονοι και γίνονται για λόγους που δεν είναι σοβαροί. Στις φιλίες τους όμως φαίνεται να είναι ευκολότερο να λύνουν τις διαφορές τους ενώ οι τσακωμοί είναι πολύ σπάνιοι. Δες επίσης 5 Τρόποι να καταλάβεις την συμπεριφορά των γυναικών!

Το μέλλον των σχέσεων

sxeseis
Σύμφωνα με την Cassandra Alexopoulos του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, το φαινόμενο μπορεί να κάνει τις σχέσεις για τους άντρες περιττές. Επίσης μπορεί να δημιουργηθεί μία νέα ρήξη ανάμεσα στα δύο φύλα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι οι άνθρωποι είναι πώς ανάμεσα στα δύο φύλα χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Η σωστή επικοινωνία όπως και ενσυναίσθηση παίζουν μεγάλο ρόλο στην συνύπαρξη ενός ζευγαριού. Βέβαια φιλίες και σχέσεις μπορούν να είναι μοναδικές για έναν άντρα και να τον γεμίσουν συναισθηματικά όταν δεν είναι τοξικές.
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου