Tο μύνημα της ημέρας

Έχεις; Δώσε! Νιώθεις; Μοιράσου! Μπορείς; Βοήθησε! Διαφωνείς; Φώναξε!

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Βρήκε έναν ναρκωμανή στο δρόμο και θέλησε να τον βοηθήσει. Μόλις δείτε ΠΩΣ είναι σήμερα δεν θα το πιστεύετε


Από true.gr Η Κένυα έχει συγκινηθεί από την
ιστορία του Patrick Hinga, ενός άντρα που είχε χάσει τον δρόμο του, είχε μείνει άστεγος και εθισμένος στα ναρκωτικά, μέχρι που μία τυχαία συνάντηση με μία πρώην συμμαθήτριά του, την Wanja Mwaura, άλλαξε για πάντα την ζωή του.

Ο Patrick πάλευε με τους εθισμούς του για χρόνια αφού τον είχαν διώξει από το σχολείο επειδή κάπνιζε τσιγάρα και μαριχουάνα. Τότε ξεκίνησε ο κατήφορος για εκείνον, με την μητέρα του να τον στέλνει σε μία ψυχιατρική κλινική θέλοντας να τον βοηθήσει.

Παραπονιόταν πως του φερόντουσαν σαν τρελό και του δίναν φάρμακα ενώ δεν ήταν τρελός και γι’αυτό το έσκαγε συνέχεια.

Όταν όμως το έσκαγε, έτρεχε στην γειτονιά γυμνός και έτρωγε από τα σκουπίδια.

Ενώ ήταν στο νοσοκομείο, οι συνήθειές του άλλαξαν καθώς ανακάλυψε ένα φάρμακο που το έλεγαν Attain και κόστιζε ελάχιστα χρήματα.

Χωρίς να δείχνει σημάδια πως θέλει να γίνει καλύτερα, τελικά το έσκασε μια και καλή και άρχισε να περιφέρεται στους δρόμους του Nairobi ψάχνοντας ναρκωτικά με όποιον τρόπο μπορούσε.

Η μητέρα του προσπαθούσε να τον βοηθήσει πηγαίνοντάς του φαγητό. Μία μέρα που ήταν στον δρόμο συνάντησε την Wanja, μία παλιά του συμμαθήτρια.

Εκείνη άρχισε να του μιλάει και εκείνος εξέφρασε την επιθυμία του να φύγει από τον δρόμο και να ξεκινήσει μία νέα ζωή.

Του είπε να πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης και βρήκε χρήματα για την θεραπεία του από δωρεές μέσα από τα social media. Αφού ανάρρωσε, τον βοήθησε να ξεκινήσει την δική του δουλειά.

Η μεταμόρφωσή του είναι απίστευτη. Είναι ευγνώμον για την δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε και δεν θέλει ποτέ ξανά να γυρίσει στον προηγούμενο τρόπο ζωής του.

«Νιώθω πως είμαι άλλος άνθρωπος.»

«Προσεύχομαι καθημερινά στον Θεό για να μην πέσω πάλι στην ζωή των ναρκωτικών.»

Η ιστορία του Patrick αποδεικνύει πως με λίγη βοήθεια από καλούς ανθρώπους, δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να αλλάξεις την ζωή σου.


Πηγή: https://ift.tt/2camdcI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου