Tο μύνημα της ημέρας

Έχεις; Δώσε! Νιώθεις; Μοιράσου! Μπορείς; Βοήθησε! Διαφωνείς; Φώναξε!

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

5 Συμβουλές Που Θα Σου Έδιναν Οι Πιο Πετυχημένοι Άνθρωποι Του Κόσμου!



Κοινή χρήση


Απ’ τη συντάκτρια του ηλεκτρονικού περιοδικού Α Woman’s Life Σοφία Κανάκη

Αναρωτήθηκες ποτέ τι έκανε πετυχημένους τους πιο πετυχημένους ανθρώπους του πλανήτη; Σίγουρα δεν γεννήθηκαν πετυχημένοι, έγιναν στην πορεία. Δεν ακολούθησαν κάποια μαγική συνταγή, ούτε κατάφεραν κάτι εν μια νυκτί. Ο δρόμος της επιτυχίας δεν είναι ευθύς. Ωστόσο, αφού το έκαναν εκείνοι, μάλλον μπορούμε κι εμείς, γιατί, απ’ότι έχω ακούσει δεν έχουν σούπερ δυνάμεις. Θα ήταν, όμως, πολύ βοηθητικό, αν μπορούσες να ζητήσεις την συμβουλή τους και να ακούσεις την δική τους ιστορία προς το μονοπάτι της επιτυχίας. Ευτυχώς για σένα, πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι έχουν μοιραστεί την δική τους ιστορία με σκοπό να ωθήσουν κι άλλους ανθρώπους να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Σε αυτό το άρθρο θα βρεις τις πιο χρήσιμες συμβουλές τους, όμως σε παροτρύνω να ψάξεις ομιλίες διάφορων πετυχημένων ανθρώπων, διότι είναι, σίγουρα, εξαιρετικά παρακινητικές.



Πίστεψε στον εαυτό σου

Κλισέ; Σίγουρα! Αλλά δεν νομίζεις ότι όλα ξεκινούν από εκεί; Δεν γίνεται να πετύχεις κάτι αν πρώτα δεν πιστεύεις ότι μπορείς να το κάνεις. Στην αντίθετη περίπτωση, ποιος ο λόγος να το προσπαθήσεις;

Ο χρόνος είναι ο καλύτερος σου φίλος

Γι’αυτό μην τον σπαταλάς. Μην περιμένεις άλλο να αρχίσεις και μην αφήνεις ανοιχτές εκρεμμότητες. Θεωρείς ότι οι πιο διακεκριμένοι άνθρωποι είπαν ποτέ “ Δεν πειράζει! Θα το κάνω αύριο.” Όχι. Μην το πεις ούτε κι εσύ!


 

Τίποτα δεν θα έρθει εύκολα

Όλα αυτά που μετρούν, είναι κι αυτά που είναι δύσκολο να υλοποιήσεις. Αλλιώς, θα χανόταν η αξία τους. Έτσι και σε αυτήν την περίπτωση. Κανένας δεν τα κατάφερε χωρίς κόπο, υπομονή και επιμονή. Όλοι τους χρειάστηκαν χρόνια για να πετύχουν τους στόχους τους. Δεν υπάρχει κάποιος που να το έκανε σε μια βδομάδα. Ούτε εσύ μπορείς!

Δεν υπάρχει χώρος για μεταμέλεια

Ο Richard Branson, ο ιδρυτής της The Virgin Group, μιας κολοσσιαίας Βρετανικής εταιρείας, ακολούθησε την συμβουλή αυτή. Σίγουρα, θα υπάρξουν αποτυχίες, οι οποίες είναι μια καλή ευκαιρία να μάθεις από τα λάθη σου. Με το να μετανιώνεις για πράγματα που έκανες, δεν αλλάζεις το αποτέλεσμα. Αυτό ανήκει, ήδη, στο παρελθόν. Μην αναλώνεσαι σε αυτό, αντίθετα, κοίτα τι μπορείς να κάνεις διαφορετικά από δω και πέρα.

Αναγνώρισε τα όριά σου

Γιατί έχεις! Όπως όλοι μας. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις. Να έχεις, δηλαδή, γνώση των ικανοτήτων σου. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό είναι και το σημαντικότερο όπλο, όσον αφορά την προσωπική επιτυχία!


Έχεις ακούσει κάποιες άλλες χρήσιμες συμβουλές από πετυχημένους ανθρώπους που σου έδωσαν κίνητρο να κυνηγήσεις τα όνειρά σου;









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου