Tο μύνημα της ημέρας

Έχεις; Δώσε! Νιώθεις; Μοιράσου! Μπορείς; Βοήθησε! Διαφωνείς; Φώναξε!

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Δεν είναι δημοσιογραφική αλητεία, είναι σκέτη ΑΛΗΤΕΙΑ!

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για το «ξεβράκωμα» των Μέσων Μαζικής… Προπαγάνδας και τη Χούντα που δεν έπεσε τελικά το ’73.
Από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και τούτη εδώ την ώρα και προφανώς έως την Κυριακή, έχουν μιλήσει, μιλάνε και θα μιλήσουν μέχρι και οι νεκροί. Μαθαίνοντας από το πάθημα του περασμένου Γενάρη, όταν προσπάθησαν να επιβάλλουν την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, τα μεγάλα κανάλια και τα εκδοτικά συγκροτήματα, που από τη Μεταπολίτευση και μετά στηρίχθηκαν στο Δημόσιο Χρήμα που έπαιρναν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, έχουν εξαπολύσει τη μεγαλύτερη και πιο ξεδιάντροπή επίθεση προπαγάνδας.

Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, επικαλείται τα στοιχεία του ΕΣΡ για τον χρόνο που έχουν προβάλλει τα ιδιωτικά κανάλια τα συλλαλητήρια του «ΝΑΙ» και του «ΟΧΙ» σε τηλεοπτική συνέντευξη του και καταγγέλλει ανοικτά μεροληψία, τότε καταλαβαίνεις πια ότι η Χούντα δεν έπεσε το ’73. Συνεχίστηκε και μετά. Απλά τα τανκς αντικαταστάθηκαν από την τηλεόραση. Με τη διαφορά ότι τα τανκς ήταν πιο οικονομικά για να επιβάλλεις την άποψη σου.
Τα κανάλια ο Έλληνας τα έχει πληρώσει χρυσάφι. Για να τελειώνουμε. Αυτό που γίνεται δεν είναι δημοσιογραφική αλητεία. Είναι σκέτη αλητεία. Και το λέω μετά λόγου γνώσης. Το τι θα κάνει ο καθένας από εμάς την Κυριακή είναι δικό του ζήτημα. Όμως κάποια στιγμή οφείλουμε στον εαυτό μας, στους παππούδες, στους γονείς και στα παιδιά μας, να ρίξουμε επιτέλους τη Χούντα. Με κάθε τρόπο και τίμημα. Ακόμη και αν χρειαστεί να πετάξουμε τις τηλεοράσεις μας από τα μπαλκόνια…
Ψηφίστε ΟΧΙ, ΝΑΙ, Ίσως. Ό,τι γουστάρετε. Αλλά κάντε το ελεύθερα. Με το μυαλό μέσα στο κεφάλι σας. Όχι πουρέ. Και κυρίως μην φοβάστε. "Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά". Κάποιος Ρήγας Φεραίος το είπε την εποχή που δεν υπήρχε το δελτίο των 8 μμ, η Όλγα, ο Νίκος και τα άλλα παιδιά για να τον «κόψουν».
onsports 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου