Tο μύνημα της ημέρας

Έχεις; Δώσε! Νιώθεις; Μοιράσου! Μπορείς; Βοήθησε! Διαφωνείς; Φώναξε!

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

10 πράγματα που οι ώριμοι άνθρωποι δεν κάνουν


Φαίνεται ότι ως κοινωνία έχουμε ξεχάσει κάποιες σημαντικές αξίες με αποτέλεσμα να γινόμαστε ολοένα και πιο ανώριμοι. Συναντάμε ανθρώπους που θεωρούν ότι η ηλικία των 30 είναι τα νέα… 20 και μεγάλους ανθρώπους που δρουν σαν κακομαθημένα παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που μεγαλώνετε θα πρέπει να έχετε αποκτήσει αρκετή εμπειρία ζωής προκειμένου να συμπεριφέρεστε ως ένας ώριμος ενήλικας. Ένας πραγματικά ώριμος άνθρωπος μεταξύ άλλων έχει ισχυρή και γεμάτη αυτοπεποίθηση, έχει πάθος, είναι γενναίος προστάτης, λύνει προβλήματα, είναι προσεκτικός ακροατής, ένα ασφαλές λιμάνι σε μια καταιγίδα για έναν φίλο. Παρακάτω ακολουθούν τα πράγματα που οι ώριμοι δεν κάνουν.
1. Δεν αφήνουν τον φόβο να τους καταβάλλει
Με απλά λόγια, οι ώριμοι άνθρωποι δεν αφήνουν τον φόβο να καθορίσει τι θα κάνουν και τι όχι. Δεν επιτρέπουν στον φόβο να σταθεί ανάμεσα σε αυτούς και σε αυτό που θέλουν. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι η επιτυχία είναι στο χέρι τους και ο φόβος δεν είναι δικαιολογία.
2. Δεν κάνουν πράγματα μόνο και μόνο για να ευχαριστήσουν τους άλλους
Οι ώριμοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι είναι καλό να κάνουν τους άλλους ευτυχισμένους. Δεν θυσιάζουν, όμως, τη δική τους ευτυχία απλά και μόνο για να κάνουν τους άλλους να χαμογελάσουν.
3. Δεν εξιδανικεύουν το ρομαντισμό
Η αγάπη έρχεται σε τόσα πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη και τα ώριμα άτομα το καταλαβαίνουν απόλυτα αυτό. Μπορεί κάποια στιγμή να έχουν φανταστεί  μια μποέμ περιπέτεια με έναν καλλιτέχνη ή έναν γάμο με κάποιον πλούσιο, αλλά όχι πια. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ανθρώπων εκεί έξω για να αγαπήσουν.
4. Εμπιστεύονται τους συνεργάτες τους
Οι ώριμοι άνθρωποι περιμένουν ότι οι σκέψεις, οι ιδέες και οι πράξεις τους  θα γίνουν σεβαστές και εκείνοι δείχνουν τον ίδιο σεβασμό στους συνεργάτες τους. Συνήθως δεν αμφισβητούν τις αποφασιστικές ενέργειες των συνεργατών τους. Αν μη τι άλλο, προσφέρουν έναν πιο υποστηρικτικό ρόλο.
5. Δεν κρατάνε κακίες
Το να κρατάς κακία σε κάποιον είναι σαν να πίνεις δηλητήριο και να περιμένεις να αρρωστήσει το άλλο άτομο. Οι ώριμοι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι “γκρεμισμένες γέφυρες” δεν χρησιμεύουν σε κανέναν. Τους αρέσει να κρατάνε ανοιχτές πόρτες για παν ενδεχόμενο.
6. Δεν είναι ανασφαλείς με την εμφάνισή τους
Οι ώριμοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την εμφάνισή τους ως επί το πλείστον. Ξέρουν πώς να παρουσιάσουν τον εαυτό τους σε κάθε κατάσταση, αλλά δεν παθαίνουν εμμονή με τις γκρίζες τρίχες ή με τις ατέλειες.
7. Κρατάνε κοντά την οικογένειά τους
10 πράγματα που οι ώριμοι άνθρωποι δεν κάνουν
Υπάρχει μια περίοδος στη ζωή κάθε νέου ανθρώπου, που είναι πρόθυμος να φύγει μακριά από τους γονείς και την οικογένειά του, αλλά αυτό αλλάζει καθώς ωριμάζει.­ Είναι ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε. Οι ώριμοι άνθρωποι αγαπάνε τις δυνατές οικογένειες. Αν δεν έχουν καλή οικογένεια, θα φτιάξουν μια καινούρια με μέλη τους φίλους τους.
8. Δεν πέφτουν θύματα εκφοβισμού
Είναι απίστευτο το πόσο συχνά ο εκφοβισμός συνεχίζει ακόμα και στην ενήλικη ζωή. Οι ώριμοι άνθρωποι θα συντρίψουν κάθε μορφή εκφοβισμού που βιώνουν στη ζωή τους.
9. Αναλαμβάνουν αποφασιστικά δράση
Οι ώριμοι άνθρωποι ζυγίζουν τις επιλογές τους, αλλά μόλις οι επιλογές ζυγιστούν, δεν παίζουν με τη λήψη μιας απόφασης. Θα δράσουν αποφασιστικά σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Όταν θα έρθει η στιγμή να αποφασίσουν, θα το κάνουν αμέσως.
10. Δεν αφήνουν τον εγωισμό να τους κυριεύσει
Οι ώριμοι άνθρωποι ξέρουν ότι είναι δυνατοί, αλλά δεν αφήνουν το εγώ τους να τους κυριεύσει. Μέρος της ωριμότητάς τους είναι το να μπορούν να αναγνωρίζουν τους τομείς στους οποίους δεν είναι καλοί και να εργάζονται σκληρά ώστε να βελτιώνονται μέρα με τη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου