Tο μύνημα της ημέρας

Έχεις; Δώσε! Νιώθεις; Μοιράσου! Μπορείς; Βοήθησε! Διαφωνείς; Φώναξε!

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΑΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΗΠΕΙΑΓΩΓΕΙΑ?

Eδώ και αρκετές ημέρες εχω γίνει αποδέκτης 2 μεηλ που εν ολίγοις περιέγραφαν ορισμένες απορίες γύρω απο τα κριτήρια που διέπουν τις εγγραφές στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Με βάση τις πληροφορίες που διάβασα και μια μικρή διακριτική έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε οτι όντως στα σχολεία της πρωτοβάθμιας (Δημοτικά και Νηπ/γεια) έχουν γίνει εγγραφές οι οποίες δεν εμπίπτουν και δεν πληρούν τα γεωγραφικά κριτήρια τα οποία είναι ο μοναδικός <<ορος>> εγγραφής στο ποιό σχολείο θα φοιτήσει το παιδί.
Αρκετά παιδάκια που έπρεπε να φοιτούν στο ενα σχολείο φοιτούν στο άλλο. Και εδώ δεν υπάρχει καμία υπερβολή. Δυστυχώς ο κάθε γονιός χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους καταφέρνει να εγγράψει το παιδί του στο σχολείο που τον βολεύει. Και μην ρωτήσετε πως.. Τρόποι υπάρχουν πολλοί.. ενας δε απο αυτούς είναι οτι ενω μένουμε κάπου και το παιδί μας πρέπει να πάει στο τάδε σχολεο εμεις δηλώνουμε τον τόπο διαμονής πχ του παπού και το παιδί  μας πάει στο σχολείο της αρεσκείας μας το οποίο και μας βολεύει.Αλλος τρόπος είναι η μεσολάβηση ανθρώπων που έχουν σχέση με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Επίσης έχουμε το οξύμωρο σχήμα ενα παιδί να φοιτά σαν νήπειο στο Δ Νηπ/γειο π.χ και φυσιολογικά πρέπει να φοιτήσει  στο Δ δημοτικό αλλά ως εκ θαύματος φοιτά στο σχολείο που έπρεπε να φοιτούν παιδιά του Γ π.χ Νηπείου είτε γιατί αντέδρασε κάποιος διευθηντής,  είτε εκεί βόλευε τον γονιό.
Πάνω στο θέμα μπορούσαν να γραφτούν πολλές γραμμές αλλα εαν χρειαστεί έχουμε καιρό......
Τα μεηλ τα έχω λάβει απο καιρό αλλα αναδεικνύεται τώρα το θέμα λόγω των εγγραφών που αρχίζουν  στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Εκτιμούμε οτι πρέπει να πάψουν να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ολοι πρέπει να είναι ίσοι απένατι στούς άλλους.
Εδώ θέλω να τονίσω οτι με το θέμα δεν εχει καμιά σχέση ο Δήμος για να μην βιαστεί κάποιος και κανει συνειρμούς...και οτι το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο διαμονής που απαιτείται είναι ένας λογαριασμός ΔΕΗ του σπιτιού που μένει η οικογένεια.
Επίσης εκτιμώ οτι ο κάθε διευθηντής σχολείου θα γνωρίζει που περίπου μένει ο κάθε γονιός, γιατί κακά τα ψέματα όλοι μας γνωριζόμαστε.
Γι" αυτό λοιπόν ο κάθε αρόδιος ας αναλλάβει τις ευθύνες του ώστε να εκλείψουν  αυτά τα φαινόμενα
και ας ενεργοποιηθούν άπαντες απο διευθηντές, συλλόγους γονέων ,μέχρι την αρμόδια διεύθηνση των προαναφερθέντων σχολείων.
Επίσης εκτιμούμε οτι δεν αξίζει, λόγω της προσπάθειας  του υπουργείου παιδείας να περιορίσει τον αριθμό των ανοικτών  σχολείων, να μαίνεται <<πόλεμος>>μεταξύ των  για το ποιό θα εγγράψει περισσότερους μαθητές ώστε να παραμείνει στον χάρτη των ανοικτών σχολείων.
Σημείωση συντάκτη. εαν χρειαστεί θα επανέλθουμε. Αλλά ας ελπίσουμε οτι ολα θα κυλήσουν ομαλά

2 σχόλια:

  1. ο δημος δεν ασχολειτε με το θεμα?
    δεν τον ενδιαφερει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οτι γουσταρει ο καθενας κανει.
    κανεις αρμοδιος υπαρχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή