Tο μύνημα της ημέρας

3 είδη ανθρώπων μην ξεχάσεις ποτέ… Αυτούς που σε βοήθησαν στα δύσκολα. Αυτούς που σε άφησαν στα δύσκολα. Και αυτούς που σε έφεραν στα δύσκολα.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

'Ερχεται ρύθμιση για τα χρέη πολιτών προς Δήμους


Το ενδεχόμενο να φέρει νέα ρύθμιση με την οποία θα διακανονίζονται τα χρέη των πολιτών προς τους δήμους άφησε ανοιχτό ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. 

Ο κ. Σκουρλέτης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ανέφερε ότι το υπουργείο μελετά τη δυνατότητα να ψηφιστεί εκ νέου αντίστοιχη ρύθμιση με αυτή που ψηφίστηκε πριν ένα χρόνο, με την οποία δόθηκε η ευελιξία στους πολίτες που είχαν χρέη προς τους δήμους να τ’ αποπληρώσουν σε 100 δόσεις. 

Προηγήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορηθεί για την τύχη της τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΚΕ, με την οποία ζητεί τη διαγραφή των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τους δήμους. 

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας κατά το πέρας της συνεδρίασης του νομοσχεδίου για τον «Κλεισθένη» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ψηφίζεται απόψε (Πέμπτη) στην Ολομέλεια ένα υπερώριμο αίτημα, όπως είναι αυτό της κατάτμησης της Β' Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής. 

Η ψήφος των αποδήμων Ελλήνων

Για το «επίμαχο» θέμα της ψήφου των αποδήμων Ελλήνων, ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι θα δρομολογηθεί εντός του έτους, οπότε η κυβέρνηση θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση με την οποία θα δοθεί και η λύση. 

Εξάλλου, ο υπουργός αναφέρθηκε στις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας πως με την ψήφισή του η αυτοδιοίκηση βγαίνει με περισσότερα εργαλεία στα χέρια της για ν’ ασκήσει πολιτική είτε με τη δυνατότητα να κάνει προγραμματικές συμβάσεις με άλλους φορείς του Δημοσίου, την ενδυνάμωση της με προσωπικό κ.ά.

Ο κ. Σκουρλέτης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη ρύθμιση για την απλή αναλογική, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση αισθάνεται τιμή που συνδέει τ’ όνομά της με μια βαθιά δημοκρατική τομή, ένα αίτημα δεκαετιών. 

Κατηγόρησε δε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υποτίμησε το θέμα της ισοτιμίας της ψήφου και έθεσε επικίνδυνα διλήμματα, όπως «αποτελεσματικότητα ή δημοκρατία», κάτι που, όπως είπε, οδηγεί σε περιορισμένη αντίληψη δημοκρατίας και σε ολοκληρωτικές προσεγγίσεις.



tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου