Tο μύνημα της ημέρας

Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

10 πράγματα που θα φέρει η πρόοδος της τεχνολογίας


Πώς θα είναι ο κόσμος μας σε λίγα χρόνια; Δείτε τις προβλέψεις με βάση την πρόοδο της τεχνολογίας, σχετικά με όσα θα γίνουν πραγματικότητα μέχρι το τέλος του αιώνα.
10 πράγματα που θα φέρει η πρόοδος της τεχνολογίας

Θα χειριζόμαστε μηχανές με τα μάτια
Η πρόοδος στην αναγνώριση προσώπου και κίνησης θα καταστήσει ικανό τον έλεγχο συσκευών με κινήσεις του ματιού μας – μάλιστα οι ειδικοί προβλέπουν ότι αυτή η τεχνολογία θα αρχίσει να μπαίνει στην καθημερινότητα του πλανήτη πριν το 2020.

Θα πίνουμε χάπια… μικρο-ρομπότ
Μέχρι το 2024 είναι πιθανό να υπάρξουν βιο-συμβατά μικρορομπότ που θα καταναλώνουμε σαν χάπια, ικανά να επιδιορθώνουν τραυματισμούς εκ των έσω. 


Θα φοράμε έξυπνα ρούχα
Στην επόμενη δεκαετία υπολογίζεται να τελειοποιηθούν ρούχα με νανοπόρους και τεχνολογία τέτοια, που θα τους επιτρέπει να αλλάζουν χρώμα, σχήμα και θερμοκρασία ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες μας. 

Θα χρησιμοποιούμε μπαταρίες που… ρουφούν διοξείδιο του άνθρακα
Με τη βοήθεια ηλεκτροχημικών κυττάρων, οι μπαταρίες θα αξιοποιούν το διοξείδιο του άνθρακα για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, λύνοντας μεγάλο μέρος του προβλήματος ενεργειακού ελλείμματος και μόλυνσης στον πλανήτη. Επιπλέον, θα υπάρξουν «πυρηνικές» μπαταρίες, που θα είναι φτιαγμένες από ραδιενεργά κατάλοιπα, μετατρέποντας τη ραδιενέργεια σε ηλεκτρισμό. 

Θα έχουμε σούπερ-αντιϊκά φάρμακα
Με την αξιοποίηση της μετάλλαξης ISG15 και άλλων γενετικών θεραπειών, μέχρι το 2030 αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά ευρείας χρήσης υπερ-αντιϊκά φάρμακα. 

Θα αντιμετωπίζονται νευρολογικές διαταραχές
Με τη βοήθεια της οπτογενετικής, νευρολογικές παθήσεις όπως αυτές του Πάρκινσον, του Αλτσχάιμερ, η σχιζοφρένεια, ο αυτισμός και άλλες θα μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά. 

Θα έρθει το τέλος των χάκερ
Υπολογίζεται ότι στα επόμενα είκοσι χρόνια, ένα δορυφορικό δίκτυο φωτονίων με την βοήθεια της τεχνολογίας QKD (quantum key distribution), θα συμβάλει στη δημιουργία ενός απόλυτα ασφαλούς ιντερνετικού περιβάλλοντος, χωρίς κανέναν κίνδυνο χακαρίσματος. 

Θα έχουμε 3D εκτυπωτές σε κάθε σπίτι
Οι συσκευές τρισδιάστατης εκτύπωσης σε δύο δεκαετίες από τώρα θα έχουν γίνει αρκετά φθηνές για να υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Το μέλλον πιθανότατα κρύβεται στην πώληση και το κατέβασμα αρχείων από το ίντερνετ, με τα οποία θα εκτυπώνουμε ό,τι χρειαζόμαστε μόνοι μας. 

Θα αλληλεπιδρούμε με ολογράμματα
Από έξυπνες συσκευές θα μπορούμε να προβάλουμε ολογράμματα ανθρώπων ή ακόμα και pets στον χώρο μας, τα οποία θα είναι εντελώς interactive. Με άλλα λόγια, μπορεί να αλλάξει η έννοια των πλασμάτων συντροφιάς αλλά και των dating sites. 

Θα ζούμε σε πλωτές ή υποβρύχιες πόλεις
Οι πολιτείες στην επιφάνεια ή κάτω από το νερό θα γίνουν πραγματικότητα, κυρίως εξαιτίας της δυνατότητας να αντληθούν καύσιμα από την σύντηξη δευτερίου από το θαλασσινό νερό. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, στο β’ μισό του 21ου αιώνα, θα σχηματιστούν ισχυρές θαλάσσιες πόλεις-κράτη στον πλανήτη. 

Πηγή: Futureforall

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου