Tο μύνημα της ημέρας

3 είδη ανθρώπων μην ξεχάσεις ποτέ… Αυτούς που σε βοήθησαν στα δύσκολα. Αυτούς που σε άφησαν στα δύσκολα. Και αυτούς που σε έφεραν στα δύσκολα.

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

7 Ασκήσεις για σφιχτά μπράτσα!


Όσο μεγαλώνουμε το σώμα μας χαλαρώνει, για αυτό και καλό είναι να γυμναζόμαστε
συστηματικά. Από τα πιο εκνευριστικά σημεία που χαλαρώνουν είναι τα μπράτσα. Εκεί που είχες ένα σφιχτό και σφριγηλό μπράτσο, ξαφνικά πας να κουνήσεις το χέρι για να χαιρετήσεις και νιώθεις όλο εκείνο το σημείο να πηγαίνει βόλτα. Πως μπορεί να διορθωθεί αυτό χωρίς να χρειάζεται να “σκοτωθείς” στη γυμναστική;
Εύκολα με μόλις 7 ασκήσεις για σφιχτά μπράτσα. Σίγουρα στο σπίτι θα υπάρχουν βαράκια και kettlebell (αυτό με το χερούλι το βάρος). Και αν δεν υπάρχουν, μην σκας μπορείς να γεμίσεις μπουκάλια μεγάλα και μικρά με νερό και να τα χρησιμοποιήσεις. Πάμε να δούμε τις ασκήσεις, λοιπόν, για σφιχτά μπράτσα που μπορείς να κάνεις από το σπίτι οποιαδήποτε στιγμή.

Πως να αποκτήσεις σφιχτά μπράτσα


Γύμνασε το δικέφαλο

askisi me varakia gia dikefalo
Γυμνασμένος δικέφαλος σημαίνει και αισθητά πιο σφιχτό μπράτσο. Η άσκηση είναι πολύ απλή. Πάρε δυο βαράκια- εγώ χρησιμοποιώ των 2 κιλών έκαστο-, τέντωσε τα χέρια σου προς τα κάτω και ξεκίνα σε αργό ρυθμό να σηκώνεις τα βάρη προς τα πάνω ως το ύψος της κλείδας. Έπειτα κατέβασε και ξανά πάλι από την αρχή. Θα δεις ότι όσο περνάει ο καιρός, θα αυξάνεις και τα κιλά στα βάρη.

Σήκωσε τα βάρη από κάτω προς τα πάνω

gimnasmena mpratsa me vari
Πάμε τώρα να για να γυμνάσουμε δικέφαλο, τρικέφαλο και πλάτη. Φέρε τα χέρια σου ίσια και μπροστά στα πόδια σου- όπως στην εικόνα. Σήκωσε τα βαράκια προς τα πάνω με τους αγκώνες να κοιτάνε προς τα έξω. Φέρε τα βάρη ως το ύψος της κλείδας. Κάνε όσες επαναλήψεις μπορείς, μέχρι να νιώσεις τα μπράτσα σου να καίνε. Μπορείς να κάνεις αυτήν την άσκηση και με kettlebell αν θέλεις.

Push-ups

push up
Όπως λέει το άσμα, να κάνουμε push-ups και τρελή γυμναστική. Από τις πιο έντονες ασκήσεις για τα μπράτσα μιας και απαιτεί να στηρίξουν και να σηκώσουν το κορμί σου. Μπορείς να ξεκινήσεις με τα λεγόμενα γυναίκεια push-ups- με τα γόνατα δηλαδή να ακουμπάνε στο πάτωμα. Καθώς βλέπεις εξέλιξη κάνε κανονικά push-ups και τέλος για να ανεβάσεις και άλλο τον βαθμό δυσκολίας κάνε push-ups με τους αγκώνες κλειστούς και κοντά στο σώμα.

Γύμνασε τους ώμους

arsi varwn apo tous omous
Ήρθε η στιγμή να γυμνάσουμε και να δυναμώσουμε και τους ώμους-μην κάνουμε μισές δουλειές.  Ξεκίνα κρατώντας τα βαράκια στο ύψος των αυτιών σου, όπως στην φωτογραφία. Έπειτα σήκωσε τα χέρια σου κάθετα προς τα πάνω. Κράτα για λίγα δευτερόλεπτα και κατέβασε. Επανάλαβε την διαδικασία. Αν θες να το κάνεις λίγο πιο δύσκολο, ανέβασε και κατέβασε τα βαράκια σε σταθερή αργή κίνηση.

“Κλωτσιά” προς τα πίσω

askisi me varaki gia sfixta mpratsa
Στάσου με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα και με ένα βαράκι πίσω από το κεφάλι,όπως στην εικόνα. Φέρε το βαράκι πάνω από το κεφάλι σου και έπειτα πάλι πίσω.  Κράτα το κορμί σου ίσιο και άσε μόνο τα γόνατα να πηγαίνουν με την φορά από το βαράκι. Τα κιλά που θα διαλέξεις είναι στο χέρι σου. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνεις να γυμνάσεις όλα τα σημεία στο μπράτσο σου.

Κούνια με το kettlebell

gimnasmena bratsa me kettlebell
Πάμε να κάνουμε κούνια με το kettlebell. Άνοιξε ελαφρώς τα πόδια, λύγισε γόνατα και βάλε το kettlebell ανάμεσα στα πόδια. Πάρε λίγη φόρα και φέρε το βαράκι ψηλά και ίσια στο ύψος των ματιών, ενώ ταυτόχρονα ισιώνεις και το κορμί σου. Ακριβώς όπως βλέπεις στην φωτογραφία, το σώμα σου θα πρέπει να κάνει μια κίνηση σαν κούνια.

Πλαϊνή άσκηση με kettlebell

askisi sto plai me kettlebell
Βάλε το ένα πόδι μπροστά και το άλλο πίσω ελαφρώς τεντωμένο. Ακούμπησε το αντίστοιχο χέρι με το λυγισμένο πόδι πάνω στο πόδι και με το άλλο σήκωσε από το πάτωμα το kettlebell μέχρι το ύψος του στήθους. Κράτα τον κορμό σου ίσιο και έτσι παράλληλα θα έχεις σφιχτό πισινό, μπράτσο και κοιλιακούς. Κάνε ίσες επαναλήψεις και για την άλλη πλευρά.
Πηγή 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου