Tο μύνημα της ημέρας

Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Ο Αρκάς, οι σπάταλοι πυρόπληκτοι ( ! ) και η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού από την ευρωμνημονιακή δουλεία της ΠΦΑ

arkas

Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι, ο κατά άλλα ευφυής Αλέξης Τσίπρας υπέπεσε συνειδητά στο ολίσθημα να απευθυνθεί σε πυρόπληκτο με τη φράση και να “έπαιρνες τα 2.000 θα τα σπατάλαγες», με πρόθεση ειρωνίας ή αναλγησίας.

Το περισσότερο πιθανό είναι να ήθελε να πεί ή και να είπε στη συνέχεια, ότι το να πάρει ένας πυρόπληκτος 2.000 ευρώ θα τα σπαταλήσει χωρίς να ωφεληθεί σημαντικά. 

Ενώ μεγαλύτερη σημασία έχει να υπάρξει μια γενικότερη πολιτική ενισχύσεων και αναβάθμισης της περιοχής που έχει καεί, με την οποία θα οφεληθούν ουσιαστικά και μακροπρόθεσμα οι πυρόπληκτοι. Κάτι σαν την γνωστή Κινέζικη παροιμία που λέει “μην δώσεις στον φτωχό ψάρι, αλλά μάθε του να ψαρεύει”.

Παρ’ όλα αυτά, η φοβερή φράση που έχει λεχθεί, ανεξάρτητα απο το συγκεκριμένο περιστατικό, σε γενικές γραμμές αναδεικνύει την πρωτόγνωρη φτωχοποίηση που υφίσταται ολόκληρος ο Ελληνικός λαός υπό το καθεστώς της ευρωμνημονιακής δουλείας που ακολουθεί με συνέπεια η ΠΦΑ. Η οποία στην πράξη ακολουθεί μια δεξιότερη της άκρας δεξιάς οικονομική πολιτική, με το έωλο αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.

Ο φοβερός και μοναδικός Αρκάς, περιγράφει το όλο θέμα πολύ απλά και αιχμηρά. Δύο ρακένδυτοι άνδρες πρωταγωνιστούν στο σκίτσο που επιμελήθηκε ο Αρκάς για τη φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε πυρόπληκτη γυναίκα στο Μάτι, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Η επίμαχη φράση του πρωθυπουργού ήταν «και να έπαιρνες τα 2.000 θα τα σπατάλαγες».

Ο Αρκάς βάζει έναν ρακένδυτο άνδρα να μιλά προς έναν άλλο ρακένδυτο που βρίσκεται σε ένα χαρτόκουτο. «Σπάταλε» είναι η μοναδική λέξη που εκστομίζει ο ένας ρακένδυτος στον άλλο σε μια ευθεία αναφορά στα περί «σπαταλάγατε» του Τσίπρα.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου