Tο μύνημα της ημέρας

3 είδη ανθρώπων μην ξεχάσεις ποτέ… Αυτούς που σε βοήθησαν στα δύσκολα. Αυτούς που σε άφησαν στα δύσκολα. Και αυτούς που σε έφεραν στα δύσκολα.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Μπαίνουν υποχρεωτικά POS σε ταξί και περίπτερα


Την υποχρεωτική χρήση των POS επεξεργάζεται να επεκτείνει το υπουργείο Οικονομικών σε ακόμη περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους....

Ανάμεσα σε αυτούς, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, τα ταξί και τα περίπτερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή».



Σκοπός των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας είναι να αυξηθούν οι συναλλαγές με κάρτες και να περιοριστεί η φοροδιαφυγή. Παράλληλα σχεδιάζεται η σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, καθώς επίσης και η μείωση του ορίου για συναλλαγές με μετρητά από τα 500 ευρώ που είναι σήμερα στα 400 ή 300 ευρώ.

Σε ό, τι αφορά τη σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, αυτή εντάσσεται στο σχέδιο δημιουργίας κλειστού κυκλώματος διαβίβασης των συναλλαγών των επιχειρήσεων online μέσω Διαδικτύου με την εφορία, τη στιγμή που πραγματοποιείται η συναλλαγή.

Το σύστημα θα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές, στις οποίες δεν θα μπορεί να παρέμβει κανείς. Επίσης, με πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ απειλούνται οι επαγγελματίες που δεν θα δηλώσουν τον επαγγελματικό λογαριασμό στην εφορία μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου