Tο μύνημα της ημέρας

3 είδη ανθρώπων μην ξεχάσεις ποτέ… Αυτούς που σε βοήθησαν στα δύσκολα. Αυτούς που σε άφησαν στα δύσκολα. Και αυτούς που σε έφεραν στα δύσκολα.

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

ΧΙΌΝΙΣΕ ΣΤΗΝ Σ.ΑΡΑΒΊΑ! «SOS» ΑΠΌ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΕΣ: ΑΠΈΧΟΥΜΕ 1-2 ΒΑΘΜΟΎΣ ΑΠΌ ΤΟ «HOTHOUSE EARTH» ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ…!

Η Ευρώπη φλέγεται και η Σ.Αραβία γέμισε χιόνι! Έριξε χιόνι στην Σαουδική Αραβία στις περιοχές Asir , Abha , Ohod Rafida, Al-Sarrat, Rajal Almaa, Mahayel και Bellahmar. Ολόκληρες βουνώδες περιοχές όπως η Al-Souda και άλλα μέρη, καλύφθηκαν από χιόνι.


Χιόνισε στην πόλη Χαμίς Μουσάιτ της Σαουδικής Αραβίας. Οι εικόνες που διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσαν έντονο ενδιαφέρον.
Οι έντονες βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν στην πόλη Χαμίς Μουσάιτ της επαρχίας Ασίρ της Σαουδικής Αραβίας μετατράπηκαν σε χιονόπτωση.
Το χιόνι στη χώρα όπου επικρατεί το κλίμα της ερήμου προκάλεσε έκπληξη.
Η κάτοικοι της περιοχής ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις φωτογραφίες των δρόμων που σκεπάστηκαν με χιόνι.
«SOS» από επιστήμονες: Απέχουμε 1-2 βαθμούς από το «Hothouse earth» και την καταστροφή της ανθρωπότητας!
Η παγκόσμια θερμοκρασία της Γης απέχει μόλις 1 βαθμό Κελσίου, από το σημείο μη επιστροφής που θα απειλήσει το μέλλον της ανθρωπότητας, προειδοποίησαν επιστήμονες. Ειδικοί πρόσθεσαν ότι ο πλανήτης απέχει μόλις δεκαετίες από την εκδήλωση ενός εκτεταμμένου και άνευ ελέγχου φαινομένου του θερμοκηπίου.
Το κατώφλι θα περαστεί όταν οι μέσες παγκόσμιες θερμοκρασίες ανέβουν περίπου 2 μόλις βαθμούς υψηλότερα από ό,τι ήταν στην προ-βιομηχανική εποχή, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Τα ευρήματα δείχνουν ότι η θερμοκρασία της Γης είναι ήδη στα μισά της διαδρομής.
Αν επιτευχθεί το σημείο καμπής, θα δημιουργηθεί μια κατάσταση «ανεξέλεγκτης αλλαγής του κλίματος», η οποία λέγεται «Hothouse Earth».
Η εκδήλωση θα δημιουργούσε «σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, τις οικονομίες, την πολιτική σταθερότητα και, τελικά, την κατοίκηση του πλανήτη για τους ανθρώπους», γράφουν διεθνείς επιστήμονες στο περιοδικό Proceedings της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.
Η έρευνα επισήμανε 10 διαδικασίες που προβλέπονταν να τεθούν σε λειτουργία, όταν ο πλανήτης υπερθερμανθεί κατά περίπου 2 βαθμούς Κελσίου.
Οι μηχανισμοί ανάδρασης θα λειτουργούσαν «σαν μια σειρά από ντόμινο”, φέρνοντας τον κόσμο σε μια κατάσταση αλλαγής του κλίματος που θα αλλάξει το τοπίο του πλανήτη. Μακροπρόθεσμα, το κλιματικό φαινόμενο του «Hothouse Earth» θα σταθεροποιηθεί σε παγκόσμιο μέσο όρο 4 – 5 βαθμούς πάνω από τα προ-βιομηχανικά επίπεδα, σύμφωνα με τη μελέτη.
Αν συμβεί αυτό, θα καταστήσει τεράστιες περιοχές γύρω από τον ισημερινό ακατάλληλες προς κατοίκηση, με το επίπεδο της θάλασσας να φτάνει στα 60 μέτρα υψηλότερα από αυτό που είναι σήμερα.
Η έρευνα αναφέρεται σε «πυροκροτητές» που θα μπορούσαν να μετατρέψουν φυσικά συστήματα αποθήκευσης άνθρακα σε ισχυρές πηγές εκπομπής αερίων θερμοκηπίου.
Ο καθηγητής Johan Rockstrom, ηγετικό μέλος της ομάδας του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης της Σουηδίας, δήλωσε:
«Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο ή και αδύνατο να σταματήσουμε τη σειρά των ντόμινο, μόλις ξεκινήσουν.
Ολόκληρες περιοχές στη Γη θα γίνουν ακατοίκητες εάν το «Hothouse Earth” γίνει πραγματικότητα».
Οι κίνδυνοι αυτών των «πυροκροτητών» εντοπίστηκαν στο λιώσιμο παγετώνων, στην απελευθέρωση μεθανίου παγιδευμένου στο βυθό του ωκεανού και την αποδυνάμωση της γης και των θαλάσσιων δεξαμενών άνθρακα.
Άλλοι περιλαμβάνουν αυξημένη παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα από τα βακτήρια των ωκεανών, την καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, την καταστροφή των κωνοφόρων δασών, τη μείωση του χιονιού στο βόρειο ημισφαίριο, την απώλεια του θαλάσσιου πάγου της Αρκτικής, τον μειωμένο πάγο της Ανταρκτικής και γενικώς την απώλεια πολικού πάγου.
Οι επιστήμονες έγραψαν:
«Η ανάλυσή μας υποδηλώνει ότι το σύστημα της Γης μπορεί να πλησιάζει σε ένα κατώφλι που θα μπορούσε να μας πάει ανεπιστρεπτί σε μια συνεχή ταχεία πορεία προς πολύ θερμότερες συνθήκες, το Hothouse Earth. Αυτή η πορεία θα προωθηθεί από ισχυρές, εγγενείς, βιογεωφυσικές ανατροφοδοτήσεις που είναι δύσκολο να επηρεαστούν από τις ανθρώπινες ενέργειες, ένα μονοπάτι που δεν θα μπορούσε να αντιστραφεί, να κατευθυνθεί κάπου ή να επιβραδυνθεί σημαντικά. Το που βρίσκεται αυτό το κατώφλι μπορεί να είναι αβέβαιο, αλλά θα μπορούσε να είναι μόνο δεκαετίες μακριά, από την αύξηση της θερμοκρασίας κατά δύο βαθμούς Κελσίου υψηλότερα από τα προ-βιομηχανικά επίπεδα».
Οι «γενναίες περικοπές» στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου καθώς και οι συντονισμένες προσπάθειες για την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα απαιτούνται για να αποφευχθεί η κατάσταση, πρόσθεσαν οι ερευνητές.
Ισχυρίστηκαν ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει τόσο με τη διατήρηση φυσικών δεξαμενών άνθρακα όσο και με τη χρήση τεχνολογίας.
Ο δρ. Phil Williamson, ερευνητής κλιματολογίας του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, δήλωσε: «Στο πλαίσιο του καλοκαιριού του 2018, και όσα ζούμε με τις φωτιές, αυτό σίγουρα δεν είναι η περίπτωση που ο βοσσκός φωνάζει στα ψέμματα ότι έρχεται λύκος».
Ο Chris Rapley, καθηγητής κλιματολογικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, δήλωσε: «Η προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι η αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 11-12 βαθμούς θα καθιστούσε ακατοίκητο περισσότερο από το ήμισυ της Γης».


Unexpected snow in Saudi Arab: Torrential rain and heavy snow were reported in Asir region, Abha city, the Governorates of Ohod Rafida, Al-Sarrat, Rajal Almaa, Mahayel and Bellahmar. The mountainous regions of Al-Souda and other parts of Saudi Arabia are also snowcapped.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου