Tο μύνημα της ημέρας

Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Πρόσφυγες στο Μάτι: «Όπως μας βοηθήσατε εσείς όταν ήρθαμε, θα σας βοηθήσουμε κι εμείς»

οι πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ ήταν δίπλα στους πληγέντες κατοίκους του Ματιού.

Οι δύο όψεις της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας η οποία μπορεί να είναι σκληρή κι απάνθρωπη, αλλά και αλληλέγγυα και γεμάτης από καλοσύνη.

Έτσι και οι τέσσερις πρόσφυγες από τη Συρία και ένας από το Ιράκ που κατοικούν εδώ και δύο χρόνια μόνιμα στη Μυτιλήνη έσπευσαν στο Μάτι προκειμένου να δώσουν τη βοήθειά τους στους πυρόπληκτους, λέγοντας το εξής αφοπλιστικό και απλό: «Ήρθαμε να σας βοηθήσουμε, όπως μας βοηθήσατε κι εσείς πριν από δύο χρόνια». Και το έκαναν.




Η μαρτυρία της φωτογράφου και μόνιμου κατοίκου του Ματιού Μαρίας Κουτρουμπή στο Instagram για τη βοήθεια που δέχθηκε φίλη της και γειτόνισσά της είναι απλά συγκινητική:

Χτες (σ.σ. προχθές) το απόγευμα στο σπίτι φίλης στο Μάτι, χτύπησαν την πόρτα της τέσσερις Σύριοι κι ένας Ιρακινός πρόσφυγας που κατοικούν μόνιμα τα τελευταία δύο χρόνια στη Μυτιλήνη. «Ήρθαμε να σας βοηθήσουμε, όπως μας βοηθήσατε κι εσείς πριν από δύο χρόνια» είπαν. Ένας εξ αυτών, ηλεκτρολόγος, προσφέρθηκε να φτιάξει τόσο στο σπίτι της φίλης μου όσο και στων υπολοίπων ό,τι ζημιά έχει δημιουργηθεί. Οι άλλοι τέσσερις ήταν πρόθυμοι να καθαρίσουν κήπους και σπίτια καταστραμμένα. Μας ρώτησαν τι χρειαζόμαστε, με τι να μας προμηθεύσουν και μας ζήτησαν να προσευχηθούν για εμάς και τις οικογένειές μας στο σημείο, εάν αυτό δεν μας ενοχλούσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου