Tο μύνημα της ημέρας

Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Οι χειρότεροι μύθοι για το κέρατo


Για την απιστία μιλάμε συχνά. Είναι, άλλωστε, από τους μεγαλύτερους φόβους των περισσότερων ανθρώπων που βρίσκονται σε σχέση. Κι όμως, τα περισσότερα πράγματα που ακούγονται σχετικά με αυτό το θέμα δεν είναι τίποτα παραπάνω από γενικεύσεις. Κάκιστες γενικεύσεις, θα πούμε εμείς. Και θα τις αποδομήσουμε στα γρήγορα. Επειδή όλα έχουν κι ένα όριο.


Μύθος #1: Αν το έκανε, σημαίνει ότι το έψαχνε
Εναλλακτικά, βρήκε μια ευκαιρία και την άρπαξε. Δεν κάνει το κέρατο καλύτερο, αλλά δεν σημαίνει πως όλα είναι προμελετημένα. Ειδικά κάτι που – ακόμα κι όσο το κάνεις – ξέρεις πως λογικά θα είναι καταστροφικό για την σχέση σου.

Μύθος #2: Έψαχνε ένα πιο ωραίο/νεαρό άτομο
Είναι αυτό κανόνας; Όχι. Έχουν γίνει μελέτες σχετικά με την απιστία που το έχουν καταρρίψει αυτό εδώ και καιρό; Ναι. Οπότε ας μην αναπαράγουμε κλισεδιές.

Μύθος #3: Κέρατο = χωρισμός
Κι όμως, πώς θα αντιδρούσες αν σου λέγαμε ότι υπάρχουν ζευγάρια που προτιμούν να συζητήσουν για τα προβλήματά τους και να προσπαθήσουν να τα λύσουν, αντί να χωρίσουν αμέσως; Ονομάζεται επικοινωνία. Μερικές φορές είναι δύσκολη, αλλά σώζει σχέσεις! Και ζωές.

Μύθος #4: Το έκανε μια, θα το κάνει πάντα
Το κέρατο δεν είναι σαν το ποδήλατο. Και, θυμίζουμε, σε γενικές γραμμές δεν είναι καλή εμπειρία. Οτιδήποτε γίνεται στα κρυφά δεν είναι καλή εμπειρία—ναι, εντάξει, το σεξ την στιγμή που γίνεται είναι καλό, αλλά θα πούμε ότι δεν αρκεί για να εξισορροπήσει το στρες. Δεν γίνεται να θες να είσαι κατ’ εξακολούθηση άπιστος.

Μύθος #5: Κάτι δεν πήγαινε καλά στην σχέση σας
Πρώτον, σε κάθε σχέση κάτι δεν θα πηγαίνει καλά, επειδή δεν υπάρχει τέλεια σχέση. Δεύτερον, όχι. Το κέρατο δεν σημαίνει πως ένα άτομο είναι απογοητευμένο αναγκαστικά με την σχέση του. Μπορεί να έχει προσωπικά προβλήματα ή επιθυμίες που δεν εκφράζει στον/ην σύντροφό του.


in2life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου