Tο μύνημα της ημέρας

Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Η κυβέρνηση δίνει την δυνατότητα στους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα να ταξιδέψουν και να ψηφίσουν σε όποια χώρα επιθυμούν



Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να περάσει νομοσχέδιο που δίνει την δυνατότητα στους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να ψηφίσουν σε όποια χώρα επιθυμούν.
Αυτή η κίνηση της κυβέρνησης έρχεται αμέσως μετά το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να δοθεί δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους.


Ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε την πολιτική του ευφυΐα, φέρνοντας νομοσχέδιο που δίνει την δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα και έχουν δικαίωμα ψήφου, να ταξιδέψουν σε όποια χώρα επιθυμούν και να ψηφίσουν εκεί.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε, να τονώσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων για τις εκλογές, αφού δύσκολα θα βρεθεί κάποιος Έλληνας που θα αρνηθεί την ευκαιρία για να ένα ταξίδι σε έναν εξωτικό προορισμό.

Ήδη, χιλιάδες Έλληνες έχουν επιλέξει, να ταξιδέψουν σε εξωτικές χώρες, ώστε να ασκήσουν εκεί το εκλογικό τους δικαίωμα.

Πρώτες επιλογές των Ελλήνων για να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές είναι η Κούβα, η Τζαμάικα, ο Άγιος Δομίνικος, η Ινδονησία, οι Μαλδίβες, η Ισλανδία και η Νέα Ζηλανδία.

Εντύπωση προκαλεί, το ότι ούτε ένας Έλληνας δεν θέλει να ταξιδέψει για να ψηφίσει σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν και αναμένεται να υπάρξει ενδιαφέρον για τα Κανάρια νησιά που ανήκουν στην Ισπανία.

Το ταξίδι των Ελλήνων για να ψηφίσουν στη χώρα του εξωτερικού που επιθυμούν, θα διαρκέσει μια εβδομάδα και το εκλογικό πακέτο περιλαμβάνει τα αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε πεντάστερα ξενοδοχεία, πλήρη διατροφή, εκδρομές, spa, μασάζ και ένα ποσό πέντε χιλιάδων ευρώ για κάθε ψηφοφόρο, ώστε να μπορεί να κάνει με άνεση τα ψώνια του και να μην πάει με άγχος στην κάλπη.
Η κυβέρνηση έχει κάνει συμφωνία με τις χώρες στις οποίες θα ταξιδέψουν οι Έλληνες, ώστε να ψηφίσουν όλοι στα ξενοδοχεία που θα διαμένουν (οι κάλπες θα στηθούν στη ρεσεψιόν, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα να σου φέρει την κάλπη στο δωμάτιο το room service) και να μην ταλαιπωρηθούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί την κυβέρνηση, πως προσπαθεί να εξαγοράσει τις ψήφους των Ελλήνων, προσφέροντάς τους ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, ώστε να μην γίνει αυτός πρωθυπουργός και να μην πραγματοποιήσει το φοβερό πρόγραμμά του, που θα στείλει την Ελλάδα κατευθείαν στο επόμενο αιώνα.

Η αλήθεια είναι, πως, αφού οι εκλογές στην Ελλάδα δεν έχουν πια καμία σημασία, είναι πολύ καλή η κίνηση της κυβέρνησης να μας δώσει το δικαίωμα να ψηφίσουμε σε μια άλλη χώρα, αφού έχουμε φάει πολλή πίεση τα τελευταία χρόνια και δικαιούμαστε ένα ταξιδάκι αναψυχής σε μια εξωτική χώρα.

(Μετά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που δίνει την δυνατότητα στους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα, να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να ψηφίσουν σε όποια χώρα επιθυμούν, άλλαξα γνώμη και δεν θα κάνω αποχή στις επόμενες εκλογές. Θα ψηφίσω. Στην Ουρουγουάη.)

ΠΗΓΗ: pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου